Skip to content
Menu

KOMEDİ: Jon Stewart, Colbert’in emanet Super PAC’ı geri iade etmedi!

Colbert, adaylığını bitirdikten sonra aralarında Kissinger, Siri, Buchanan ve Will Smith'in de olduğu başkanlık komitesini(!) dağıttı!

AMERİKA BÜLTENİ (24 Ocak 2012)

Komedyen Stephen Colbert’in Super PAC’lardan çektiğini kimse çekmedi herhalde. Politik mücadelesi için kurduğu Super PAC’ını, South Carolina’da başkan adaylığına müracat edeceği için yasalar gereği ‘kendisiyle alakası olmayan’ birine devretmek zorunda kalan Colbert’in adına hemen Jon Stewart gelmişti. Colbert, Ocak ayı başında, Super PAC’ını canlı yayında düzenlenen törenle Jon Stewart’ın üzerine geçirmişti.

Colbert, zamanında başvurmadığı için South Carolina’da aday olamayacağı anlaşıldıktan sonra Herman Cain’i desteklemiş, artık resmen yarışta olmayan Cain 6 binden fazla oy almıştı.

Seçim geçtikten sonra yeniden ‘sivil’ yaşama dönen Colbert, ilk olarak aralarında Kissinger, Siri, Buchanan ve Will Smith’in de olduğu başkanlık komitesini(!) dağıttı! Ardından Super PAC’ını geri almak için arkadaşı Jon Stewart’ın kapısını çaldı. Ancak, Stewart, epey bağış toplamış Super PAC yerine ‘parmak’ verdi. İşte Pazartesi akşamı milyonları kırıp geçiren ‘arkadaş ihaneti’: