Skip to content
Menu

Ron Paul, bugün Maine’de şeytanın bacağını kıracak mı?

AMERİKA BÜLTENİ (11 Şubat 2012)

Cumhuriyetçi Partide 2012 başkan adaylığı mücadelesinde kalan 4 aday içinde henüz hiçbir eyalette kazanamayan Ron Paul bugün bir ilke imza atar mı? Bu sorunun cevabı için bütün gözler bugün sonucu açıklanacak Maine eyaleti önseçimine çevrilmiş durumda. Libertaryan görüşleri ile bilinen Paul, ‘caucus’ yönetmiyle seçim yapılacak Maine’de büyük ilgi görüyor.

Maine’de aslında yerel ‘caucus’lar 29 Ocak’ta başladı ve birkaç küçük kasabada ise Mart ayına kadar sürecek. Ancak eyaletin Cumhuriyetçi Parti teşkilatı bugün başkan adayı yoklama sonuçlarını açıklayacak.

Maachusetts eski valisi Mitt Romney Maine’de de favori olarak görülüyor. Romney, 2008’de de eyaletin oylarının yüzde 52’sini almıştı. Ancak Ron Paul’un kazanmaya en yaklaştığı eyalet durumunda olması Maine özel hale getiriyor. Birçok analist, ‘’Paul eğer bir eyalet kazanacaksa bu Maine olur’’ yorumu yapıyor.

Rick Santorum ve Newt Gingrich ise Maine eyaletini gözden çıkardıkları için bu eyalette hiç kampanya çalışması bile yapmıyor. Ancak 24 delegesi olan eyaleti Ron Paul’a kaptırmamak özellikle Mitt Romney için çok önemli.