Skip to content
Menu

New York ve New Jersey’nin buzda büyük savaşı bu akşam başlıyor

AMERİKA BÜLTENİ (14 Mayıs 2012)

Kuzey Amerika’da tüm gözler, komşu iki eyaletin ezeli rekabeti için bu akşam buz pistinde yaşanacak mücadeleye dönecek.

Kuzey Amerika’nın en popüler sporlarından biri olan buz hokeyinin ana ligi NHL’de, şampiyonluğu temsil eden Stanley Kupası (Stanley Cup)maçını oynamak için Doğu Konferansı finalinde New York Rangers ile New Jersey Devils karşı karşıya gelecek. 7 maçlık serinin ilk iki maçına New York takımı ev sahipliği yaparken New York Madison Square Garden’da oynanacak yarıfinal ilk maçına büyük bir ilgi var. Maçın biletleri 900 dolara kadar yükseldi. İki eyaletin buz hokeyi takımları arasındaki 7 maçtan birinci, ikinci, beşinci ve gerek kalırsa yedinci maç Madison Square Garden’da oynanırken, üç, dört ve altıncı maçlar New Jersey Prudential Center’da oynanacak.

***********

Buz Hokeyi nasıl oynanır? Kuralları nelerdir? NHL nedir?

***********

İki komşu eyalet son olarak 18 yıl önce 1994 yılında konferans finalinde karşı karşıya gelmiş, New York ekibi yedinci maçta Stephane Matteau’nun uzatma dakikalarındaki golüyle Stanley Kupası finalisti sonrasında da finalde kupanın sahibi olmuştu. Devils ise o yıldan sonra 1995, 2000 ve 2003 yıllarında doğu konferansı şampiyonu olarak Stanley Kupası maçı oynamıştı.

Batı Konferansı finalinde Arizona – California savaşı

Öte yandan NHL Stanley Kupası maçını oynayacak ikinci takımı belirleyecek Batı Konferanası ffinalinde ise Phoenix Coyotes ve Los Angeles Kings takımları karşı karşıya geliyor. 7 maçlık serinin Pazar günü Phoenix’in sahasında oynanan ilk maçı Los Angeles Kings 4-2 kazanarak büyük avantaj yakaladı.