Skip to content
Menu

Super Bowl oldu Harbaugh Bowl! NFL finalinde tarihte görülmemiş eşleşme

super-bowl-harbowl-harbaugh-47

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ocak 2013)

Amerika önümüzdeki iki hafta boyunca bu iki kardeşi konuşacak. Zaten, Amerikan Futbolu Ligi NFL’de Baltimore’u AFC şampiyonu yapan maç biter bitmez Twitter’da #HarBowl etiketi ile fırtına koptu. Bir ay önce kimse bu finali tahmin edemezdi ama Amerikan Futbolunda yılın en büyüğünü belirleyecek Super Bowl XLVII’da Baltimore Ravens ile San Francisco 49ers karşı karşıya gelecek. Twitter’da fırtınayı koparan ve bu finali unutulmazlar arasına sokacak olan ise iki takımın teknik direktörünün kardeş olması. AFC şampiyonu Ravens’i John Harbaugh yönetirken, NFC şampiyonu 49ers’ın teknik direktörü ise ağabeyi Jim Harbaugh. İki teknik adam, 2011 yılının Şükran Günü oynanan maçta ilk kez karşı karşıya gelerek Amerikan Futbolu tarihinde birbirine karşı oynayan ilk teknik direktör kardeşler olmuştu. Bu kez tarihi bir ilki Super Bowl finalinde gerçekleştirecekler.

AFC finalinde Ravens, favori olarak gösterilen ve tam 67 maçtır kendi sahasında yenilgi yüzü görmeyen Boston takımı New England Patriots’u Boston’da 28 – 13 yenerek Amerikan Futbol Konferansı’nda (AFC) şampiyon oldu. Ravens’in kanat oyuncusu Terrell Suggs maçtan sonra bu süpriz zaferi kutlarken medyaya da ince bir göndermede bulundu: ‘’Haydi bunu da yazın! Ne geçen hafta ne de bu hafta hiçbiriniz maçın favorisi olarak bizi göstermedi’’

Daha Aralık ayında 3 hafta üst üste yenilince herkesin playoff’a kalması zor bir takım olarak gördüğü Ravens, 16’ncı haftada New York Giants’i devirince geri dönüşü de başladı. Geçtiğimiz hafta oynanan divisional finalde ise bu senenin yıldızı Peyton Manning’li Denver Broncos’u geçerek herkese büyük sürpriz yaşatmışlardı. Dün ise Amerikan Futbolunun efsane ismi Tom Brady’li Patriots’u devirerek New Orleans vizesi aldılar.

Pazar günü oynanan ilk karşılaşmada Atlanta Falcons’u 28 – 24 yenen San Francisco 49ers takımı Ulusal Futbol Konferansı (NFC) şampiyonu olup ve 2012-2013 sezonu Super Bowl finaline adını yazdıran ilk takım olmuştu.

NFL’i oluşturan iki konferansın şampiyonları Ravens ve 49ers takımları 3 Şubat günü New Orleans’ta 47’nci Super Bowl finalinde karşı karşıya gelerek Amerikan Futbolunda yılın en büyüğünü belirleyecek.

***

İLGİLİ HABER:

Amerikan futbolu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

***