Skip to content
Menu

ABD ve dünya 11 Eylül terör saldırısının kurbanlarını anıyor

Terör saldırısında yakınlarını kaybedenlerden biri de Virginia'dan gelip New York'taki törene katılan Showkatara Sharif'ti. Sharif, saldırıda hayatını kaybeden kızı Shakila Yasmin'in anıtta yazılı adının önünde gözyaşlarını tutamadı.
Terör saldırısında yakınlarını kaybedenlerden biri de Virginia’dan gelip New York’taki törene katılan Showkatara Sharif’ti. Sharif, saldırıda hayatını kaybeden kızı Shakila Yasmin’in anıtta yazılı adının önünde gözyaşlarını tutamadı.

AMERİKA BÜLTENİ (11 Eylül 2013)

İnsanlık tarhinin en büyük terör saldırısında ölenler saldırının 12’nci yılında çeşitli törenlerle anılıyor. Bu anmaların en duygusal olanıysa saldırının gerçekleştiği New York’ta yapılıyor. İlk uçağın Dünya Ticaret Merkezine çarptığı saat 08:46’da New York’ta çanlar çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu. Ardından bu kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin adları okundu. İkinci uçağın çarptığı 09:03’te bir kez daha çanlar çalındı. Anma törenine, dönemin New York Valisi George Pataki ve New York Belediye Başkanı Rudolp Giuliani, New York’un günümüzdeki eyalet valisi Andrew Cuomo ile belediye başkanı Michael Bloomberg’in yanı sıra New Jersey Valisi Chris Christie de katıldı.