Skip to content
Menu

Nefret terörü mü? Amerika’da 3 müslüman öğrenci öldürüldü

muslims

AMERİKA BÜLTENİ (11 Şubat 2015)

ABD’nin North Carolina eyaletindeki üniversitelerde öğrenci bir Müslüman çift ile kız kardeşlerinin öldürülmesi ülkede büyük şoka neden oldu. 46 yaşındaki katil Craig Stephen Hicks’in cinayetlerinden sonra Pitssboro’daki şerif ofisine teslim olduğu açıklandı.

Three_Killed_North_Carolina
Craig Stephen Hicks (46)

Polis, cinayetin sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapmazken, öldürülen kişilerin 23 yaşındaki Deah Barakat ve bir ay önce evlendiği 21 yaşındaki karısı Yusor Mohammad ile karısının kız kardeşi Razan Mohammad Abu-Salha olduğu öğrenildi. Amerikan medyası, sosyal medyada nefret mesajları paylaşan katilin kurbanlarını, Müslüman oldukları için öldürmüş olabileceği olasılığı üzerinde duruyor.

Öldürülen öğrencilerden Barakat, North Carolina Üniversitesi diş hekimliği fakültesi öğrencisiydi. Aynı zamanda yoksul ülkelerde diş sağlığını güçlendirmek amacıyla kurulmuş Miswak Foundation adlı vakfın gönüllüsü de olan Barakat’ın Facebook sayfasındaki son güncellemelerinden biri de, Durham şehrindeki evsizlere diş temizliği malzemeleri dağıtmalarına ilişkindi.

Razan Mohammad’ın Facebook sayfasına göre Deah Barak ile geçtiğimiz Aralık ayında evlenmişler. Öldürülmeden iki gün önce güncellediği profil fotoğrafında ki düğününde babası ile dans ettikleri görülüyor.

Öldüren ateist olduğunu iddia ediyor

Öte yandan üç müslüman genci öldürdüğü belirtilen Craig Hicks’in Hicks, Facebook sayfasının ‘ateizm mesajları’ dikkat çekti. Bunlardan birinde: “İnsanlar, ortadoğu’daki problemi hiçbir şey çözemez diyor. Ne meditasyon, ne silahlar, ne de finansal yardım. Ben diyorum ki tek şey çözer: Ateizm”.

Hicks hakkındaki bu iddialar Amerika’daki ateist çevrelerde de büyük nefret uyandırdı. Bir çok ateist, sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla, ateistlerce kurulmuş dernekler de yazılı açıklamalarla bu korkunç eylemi kınıyor ve duydukları üzüntüyü dile getiriyor.