Skip to content
Menu

Ve Toyota ‘uçan araba’ için resmi patent başvurusunu yaptı!

Toyota-Stackable-wing-patentAMERİKA BÜLTENİ (12 Eylül 2015)

Teknoloji meraklılarının on yıllardır beklediği ‘uçan araba’ yolunda bir adım da Toyota’dan geldi. Toyota’nın, ilk kanatlı otomobil için patent başvurusunu 3 Eylül günü ABD Patent dairesine yaptığı ortaya çıktı.

20150246720 numaralı patent başvurusu, ‘aeorcar(havaraba) için katlanabilir kanat’ projesi olarak yapıldı. Patent başvurusundaki çizimlere göre kanatlar, otomobil yerde (roadable mode) giderken katlı vaziyette dururken, uçma moduna geçildiğinde katlı şekilde açılıyor. Kanatlar, kalkış, uçuş ve iniş durumlarında farklı şekiller alıyor.

Toyota-Stackable-wing-patent-02

Bu neyin kafası Toyota?

Toyota America‘nın bu başvurusu, ‘sene olmuş 2015 hala uçan araba piyasada yok‘ diye üzülen bazı teknoloji ve gelecek tutkunlarında, ‘nihayet uçan bir otomobile binecek miyiz‘ heyecanına sebep olurken, bazı otomobil tutkunları ise patent başvurusunu tatmin edici bulmadı. Bunlar arasında Toyota’nın uçan araba için kanat sistemini 1898 tarihli uçan zamazingoya benzetip ‘Toyota bu neyin kafası?’ diye soran da var,  Toyota’nın BMW ile ortak yapımı yeni spor arabasının PR çalışmasının ucuz bir parçası olarak gören de…