Skip to content
Menu

Portland’taki ırkçı cinayetin kurbanının son sözleri

AMERİKA BÜLTENİ (30 Mayıs 2017)

ABD’nin Oregon eyaletinin Portland kentindeki metro treninde ergen yaştaki iki Müslüman kıza tacize engel olmaya çalışırken, tacizde bulunan ırkçı tarafından boyunları kesilerek öldürülen iki kişiden biri olan 23 yaşındaki Taliesin Myrddin Namkai-Meche’nin, ölmeden önce son sözlerinin, ‘’Bu trendeki herkese söyle, hepsini seviyorum’’ olduğu ortaya çıktı. 53 yaşındaki Cumhuriyetçi yerel politikacı John Best ile birlikte 26 Mayıs günü saldırgan ırkçıya engel olmaya çalışırken öldürülen Namkai-Meche, hastaneye götürülene kadar yanında bekleyen görgü tanığı Rachel Macy, ikiliyi ‘aramızda yürüyen iki melek’ olarak niteledi.

Yerde kanlar içinde yatarken boğazını tutan Namkai-Meche’nin ‘öleceğim’ dediğini aktaran Macy, ‘’Üstesinden gelebiliriz, uzan şuraya’’ dediğini aktardı ve ekledi: ‘’Ona sürekli yanlız olmadığını söyledim. Bizde  buradayız. Yaptığınız şey çok centilmenceydi. Çok güzel bir insansın. Dünya bu kadar acımasız bir yer olduğu için çok üzgünüm’’.

Namkai-Meche, bir ara Macy’den beraber dua etmelerini istemiş. Sedyeye konulurken de, Macy’e ‘’Bu trendeki herkese söyle, hepsini çok seviyorum’’ diye konuşmuş. Namkai-Meche, hastaneye ulaşamadan yolda hayatını kaybetti.

Önceki gece istasyonda düzenlenen anma töreninde de Namkai-Meche’nin annesi ise, katili kast ederek, ‘’Bunun da birinin çocuğu olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum. Akıl ve mantıktan yoksun nefretle dolu bir adam. Bir mantığı yok. Bundan dolayı da çok üzücü’’ diye konuştu.