Skip to content
Menu

Super Bowl finalinin adı kondu; Los Angeles Rams – New England Patriots

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ocak 2019)

Amerikan Futbolu Liginde (NFL) yılın en büyüğünü belirleyecek Super Bowl kupasının finalistleri belli oldu. Ligde şampiyonlar şampiyonunu belirleyecek finalde, Los Angeles Rams ve New England Patriots takımları 3 Şubat günü Atlanta’da karşı karşıya gelecek. 

Amerikan futbolu ligini oluşturan iki alt ligin şampiyonluk maçları pazar günü oynandı. NFL tarihinde ilk kez her iki konferansın şampiyonluk maçı da uzatmalara gitti. 

İki alt ligden Ulusal Futbol Konferansı (NFC) şampiyonluk maçında Los Angeles Rams, New Orleans Saints’i deplasmanda 26-23 yenmeyi başardı. 

Amerikan Futbol Konferansı (AFC) şampiyonluk maçında ise Los Angeles Rams yine deplasmanda Kansas City Chiefs takımını 37-31 yenmeyi başararak konferans şampiyonu oldu. 

Deneyim – gençliğe karşı

Boston ve çevresinin NFL’deki temsilcisi olan New England Patriots takımının oyun kurucusu Tom Brady ve takımın koçu Bill Bellichick son 18 sezonda 9’ncu kez Super Bowl oynayacaklar. İkili halen 5 kez Super Bowl kazanma başarısı gösterirken Tom Brady tam 4 kez ‘Super Bowl’un En Değerli Oyuncu’ ödülünü kazandı. 

Öte yandan Los Angeles Rams takımının 32 yaşındaki koçu Sean McVay de Super Bowl tarihinin en genç koçu olarak sahaya çıkacak. Los Angeles Rams takımının en önde gelen yıldızlarının çocukluğu da rakipleri olacak Brady ve Bellichick’in maçlarını izleyerek geçmiş kişilerden oluşması da bu Super Bowl’a renk katacak ayrıntılardan. Takımın oyun kurucusu Jared Goff daha 24 yaşındayken, yıldız kanat koşucuları Aaron Donald, Michael Brockers ve Dante Fowler’ın üçü de 28 yaşından genç.