Skip to content
Menu

New York’un, Bloomberg’den sonraki belediye başkanı o mu?

Son yapılan anketler 2013 yılında görevi bitecek New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in potansiyel halefi olarak bir ismi açık farkla öne çıkarıyor.

Amerika Bülteni – ÖZEL

Quinnipiac Universitesi tarafından yapılan son ankette, halen New York emniyet müdürü olan Ray Kelly, yüzde 23 ile New Yorklulardan en fazla destek alan potansiyel aday oldu. Muhtemelen Cumhuriyetçi Parti adayı olacak Kelly’i Demokrat Partililerin de yüzde 17 ile en doğru aday olarak görmesi dikkat çekti.

Uzun süredir Bloomberg sonrası New York Belediye Başkanlığı için yatırım yapan New York Milletvekili Anthony Weiner’in, Twitter üzerinden çıplak fotoğraflarını genç kızlara gönderdiğinin ortaya çıkmasıyla istifa etmesinden sonra, adaylık listeleri ve planları yeni baştan konuşulmaya başlanmıştı.

New York Türk toplumuna yakınlığı ve desteği ile bilinen Emniyet Müdürü Kelly’den sonra en büyük desteği yüzde 18 ile New York Belediye Meclisinin lezbiyen başkanı Christine Quinn alıyor. New York’un ilk eşcinsel belediye başkanı olmak isteyen Quinn’e Demokratların desteği ise yüzde 20 seviyesinde.

Üçüncü sırada ise Türklerin yakından tanıdığı bir başka isim Brooklyn Bölge Başkanı Marty Markowitz yer alıyor. Ankete göre adaylık konusunda ortalama yüzde 12 halk desteği alan Markowitz, Demokratlar arasında yüzde 14 desteğe sahip. Markowitz ile Quinn arasında Demokrat Partinin adayı olmak için yoğun bir önseçim çekişmesi yaşanması bekleniyor.

Dördüncü sırada Şehir saymanı (City Comptroller) John Liu’nun yer aldığı anketin beşinci sırasında ise Demokratların 2009 belediye başkanı adayı William Thompson yer alıyor. İkiliyi, şehir ombudsmanı Bill de Blasio ve Manhattan Bölge Başkanı Scott Stringer, altıncı ve yedinci sıradan izliyor.

Anketi yapan Quinnipiac Anket Enstitüsünden Maurice Carroll, ‘’Her ne kadar Emniyet Müdürü Ray Kelly, polis merkezinden sokağın karşısındaki Belediye Sarayına taşınma isteği konusunda bugüne kadar en küçük bir imada bile bulunmamışsa da, New Yorklular bu ihtimali çok benimsemiş görünüyor’’ yorumunda bulundu. (26 Temmuz 2011)