Skip to content
Menu

Irene geçti, şimdi hasar tespit ve yaraları sarma zamanı

Amerika Bulteni

Irene kasırgası, artık orta halli bir tropik fırtına olarak New England açıklarında yoluna devam ederken, New York ve New Jersey’de de hasar tespit çalışmaları başladı. Yetkililer ve New yorklular, Irene Kasırgasının, New York’ta korkulan kentsel felakete yol açmamasının rahatlığını yaşıyor. Kasırganın Manhattan’a doğrudan vurması halinde, büyük ölçekli sel baskınları, gökdelenlerin camlarını parçalanarak hayati tehlikeler yaratması, ve geniş bir alanda enerji ve su kesintisi yaşanmasından endişe ediliyordu.

18 ölü var

Ancak Irene New York’a ulaştığında hızı artık saatte 100 mil yerine 65 mile düşmüştü. Korkulan olmamasına rağmen New York ve New Jersey’de yine de kayda değer bir hasar olduğu belirtiliyor. AP Haber Ajansının son haberine göre Irene Kasırgasında ölenlerin sayısı 18’e çıktı.  Kasırganın güzergahında 4 milyon ev işyerinin ise elektrikleri halen kesik.

Obama: Nehirler tehlike yaratmaya devam ediyor

Her ne kadar Irene Kasırgası geçse de aşırı yağmurun yükselttiği nehirler sel tehlikesi yaratmaya devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, bütün yerel ve federal yetkilileri zamanında aldıkları tedbirlerden dolayı kutlarken, nehirlerin sel riski yaratmaya devam ettiğini açıkladı.

Yetkililer, güneş göründükten sonra bile sellerin yaşanabileceği uyarısı yapıyor. Kaçta kaçının uyduğu tam olarak tespit edilemese de Doğu yakası koridorunda toplam 2,5 milyon kişiye zorunlu tahliye talimatı verilmişti. New York Belediye başkanı Bloomberg, şehrin Irene’i az hasarlı atlatmasında alınan tedbirlerin de önemli rol oynadığını belirtti.

New York metrosu hala çalışmıyor

Irene Kasırgasının bir zarar verip vermediğinin kontrolü bitinceye kadar New york metrosu çalışmaya başlamayacak. New Yorkluları zorlu bir Pazartesi sabahı ulaşımı bekliyor.

Kasırga North Carolina’da otoyolu yuttu

GALERİ: Fotoğraflar Irene Kasırgası

VIDEO: Irene, New York’tan nasıl geçti?

Kasırga New York’ta suç oranını düşürdü

Her şeyin bir de iyi tarafı vardır derler. New York’ta Irene Kasırgasının iyi tarafını Belediye Başkanı Bloomberg açıkladı. New York’ta suç oranı bir geceliğine de olsa keskin şekilde düştü. Normalde ortalama 345 kişinin tutuklandığı gecede sadece 45 tutuklama olayı yaşandı.