Skip to content
Menu

‘Lütfen cep telefonunuzu kapatmayın’ diyen konser ve sinema salonlarının sayısı artıyor

Cell Phone theaterAMERİKA BÜLTENİ (27 Aralık 2012)

Tiyatro salonunda bile akıllı telefonunu elinden düşüremeyenlere iyi haber. Minnesota eyaletinin ünlü tiyatrosu da, koltuklardan bir kısmını ‘Twitter Koltuğu’ olarak ilan ederek cep telefonu ile tiyatroyu barıştırıyor. Minneapolis Guthrie Tiyatrosu, “The Servant of Two Masters’’ adlı oyunu izlemeye gelecek seyirciler için bir Twitter bölümü hazırlandığını ve oyunu bu bölümden izleyenlerin oyun devam ederken bir yandan da Twit atabileceklerini açıkladı. Twit bölümü olarak balkon koltukları ayrıldığı için, ‘tiyatroya saygısını yitirmemiş’ seyirciler rahatsız olmayacak.

ABD’de 2012 yılı içinde başlayan ‘Twit koltuğu’ uygulaması modası, ülkedeki tiyatro ve konser salonlarında hızla yayılıyor. Cincinnati Senfoni Orkestrası, Florida’daki Palm Beach Operası ve New York Devlet Tiyatrosu, bu yeni uygulama için denemeler yapanlar arasında.

Tiyatro, sinema ve konser salonunda cep telefonu fikrine şiddetle karşı çıkanlar da eksik değil. Ünlü sinema salonu zinciri Alamo Drafthouse’ın CEO’su Tim League, geçtiğimiz Temmuz ayında blogunda yazdığı notta, ‘’sinema salonlarında akıllı telefon dostu gösterim’’ fikrini ‘’dehşet verici’’ olarak nitelendirmişti. Geçtiğimiz Mayıs ayındaki tartışmada ise Regal Entertainment’ın CEO’su, bazı gösterimlerin, cep telefonu dostu yapılmasının sektöre katkı yapacağını savunmuş ancak buna karşı çıkan Texas merkezli bir başka sinema zincirinin yöneticisi, ‘’Canımı almadan kimse benim tiyatrolarımda buna izin veremez’’ çıkışında bulunmuştu.