Skip to content
Menu

‘’Batman vs Superman’’ filmi hakkında şu ana kadar ne biliyoruz?

batman-vs-superman

AMERİKA BÜLTENİ (17 Kasım 2013)

Man of Steel (Çelik Adam) filminin devam filmi olacağı söylenen ‘’Batman vs Superman’’ her halde en fazla heyecanla beklenen süper kahraman filmlerinden biri. Çünkü şu anda kamuoyuna yansımış adından anlaşılacağı üzere çizgi roman dünyasının en popüler iki süper kahramanı birden var bu filmde. Zack Snyder’ın yönettiği filmde, Ben Affleck’in oynayacağı Batman da yer alıyor.

Bunlar, Warner Bros’un şu ana kadar ‘Batman vs. Superman’ filmiyle ilgili doğruladığı bir kaç bilgiden bazıları. Filmde kötü karakter Superman mı yoksa Batman mı olacak kesin bilmiyoruz. Tıpkı başka süper kahramanlar da olup olmayacağını bilmediğimiz gibi. Aslında bu devam filminin gerçek adının, medyadaki ilgili haberlerin tamamında anıldığı gibi ‘Batman vs. Superman’  olup olmayacağı da tam kesin değil. Peki neler biliyoruz? İşte kısa bir klavuz:

 

Batman vs. Superman’ filmi 2015 Temmuz’unda gösterime girecek

Ya da tam tarih verelim: 17 Temmuz 2015. Türün meraklıları için festival gibi bir zaman dilimi olacak. Çünkü bu filmden iki ay önce 1 Mayıs 2015’te The Avengers: Age of Ultron filmi,  12 Haziran 2015’te de Jurassic World ve 31 temmuz 2015’te de Ant-Man filmi gösterime giriyor.

 

Man of Steel’in oyuncu kadrosunun önemli bir kısmı yine var

Henry Cavill’in Superman olarak karşımıza çıkacağında nerdeyse şüphe yoktu zaten. Warner Bros, Man of Steel’deki oyuncu arkadaşlarının çoğunun da Cavill’e katılacağını doğruladı: Amy Adams (Lois Lane), Diane Lane (Martha Kent) ve Laurence Fishburne (Perry White)…

 

Film, Frank Miller’ın ‘The Dark Knight Returns’inden esinlenecek

Geçtiğimiz yaz başında aktör Harry Lennix, Comic-Con’da sahne aldığında, unutulmaz bir çizgi roman diyalogunu okudu:

‘’Unutmamanı istiyorum Clark. Gelecek tüm yıllarında, tüm özel zamanlarında hatırla ki ellerim yakanda. Seni yenen tek kişiyi hatırlamanı istiyorum’’

Çizgi roman dünyasına yabancı okurlar için hatırlatalım, bu sözler, Frank Miller’ın çok sevilen ve Batman ile Superman’ın müthiş dövüşüne de sahne olan The Dark Knight Returns hikayesinden. Bu sözler, yeni filmde Batman ile Superman’ın olacağının habercisiydi. Zack Snyder aslında daha önce, doğrudan bu hikayenin bir uyarlamasını yapmak istediğini de açıklamıştı. Ancak son karar, Batman vs. Superman’ın orijinal bir hikaye olması ancak Miller’ın hikayesinden de belli öğeler taşıması yönünde oldu. Ben Affleck, daha yaşlı ve deneyimli bir Batman’ı oynayacak.

 

Muhtemelen filmin kötü adamı Lex Luthor olacak

Superman’ın efsane baş düşmanı Man of Steel filminde yer almadı. Ancak Zack Snyder, Kasım ayındaki bir soru-cevap oturumuda, devam filminde Lex Luthor’un da olacağının sinyalini verdi:  ‘’Bu noktada, Superman uzaydan gelmiş bir yabancı. Uzaydaki bir başka dünyadan geliyor. Lex de onu ‘uzaylı’ diye anmayı seviyor’’. Bu konuda bildiğimizin tamamı bu cümleden ibaret maalesef. Lex Luthor varsa kimin oynayacağı da muamma haliyle. Ama Bryan Cranston’dan Bradley Cooper’a kadar bir çok isim etrafında spekülasyon yapılıyor.

 

DC Comics’in bir çok süper kahramanının da filme katılabileceği dedikodusu var

Lex Luthor, devam filminde yer alabileceği konuşulan tek DC Comics karakteri değil. Warner Bros’un bu fırsattan yararlanarak bu film aracılığıyla Wonder Woman’ı da sahneye sürüp tanıtacağı iddiası çok yaygın. Aktrisler Gal Gadot, Elodie Yung ve Olga Kurylenko ile filmde yer alacağı belirtilen, ‘isimsiz, uzun, kumral, atletik ve egzotik bir kadın karakteri için deneme testi yapılması da bu kadın karakterin ‘Wonder Woman’ olduğu dedikodusunu güçlendirdi. Henüz hangi aktörün oynayacağı hakkında bir söylenti olmasa da The Flash’ın da filmde yer alacağı iddia ediliyor. Son olarak The Wrap tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Adam Driver, Batman’ın önceden ‘Robin’ adıyla bilinen ve bağımsızlaşarak kendi süper kahraman kariyerini başlatan yardımcısı Nightwing’i oynamak için favori isim olarak görülüyor.

 

Filmde Gotham City ile Metropolis arasında futbol maçı sahnesi de var

Filmin en azından bir sahnesinin çekildiğini biliyoruz: Batman’ın şehri ve Superman’ın şehrinin birbirine rakip futbol takımları Gotham City University ile Metropolis State University arasındaki futbol maçı.

 

Film, muhtemel Justice League filmine de zemin hazırlayacak

Marvel, Iron Man, Thor ve Captain America: The First Avenger  gibi filmlerle sinemada önemli adımlar attı. Bunları 2012’de süper kahraman takımı The Avengers ve ardından çok daha büyük gişe başarıları kazanan, Iron Man 3 ve Thor: The Dark World izledi.

DC Comics süper kahramanları da geri kalmadı. The Dark Knight üçlemesi hem gişede hem de sinema eleştirmenleri arasında büyük başarı sağladı. Ancak Batman vs. Superman, DC Comics için kendi evreni dışına çıkıp Marvel’in dünyası ile ilk defa sinematik bir birleşme yapmasına sahne olacak.

Ve sektörden yansıyan haberler, bu filmdeki birleşmenin aslında çok daha büyük bir planın ilk adımı olduğu yolunda. 2015’teki Batman vs. Superman filmini 2016’da Flash filmi, ama çok daha önemli olarak 2017’de ise Justice League filmi takip edecek. Justice League’de Superman, Batman, Flash, Wonder Woman, Green Lantern gibi bir çok süper kahraman Avengers tarzı bir ekip oluşturacak.

Ve yine dedikodulara göre bu dev yapımın yönetmenliği için Warner Bros’un ilk tercihi ise geçen yıl Argo filmi ile en iyi film Oskarı kazanan Ben Affleck.