Skip to content
Menu

Obama, kendisine ‘geri zekalısın’ diyen vatandaşlarına ne yapıyor?

obama-baby
Obama, geçtiğimiz hafta, danışmanı Ben Rhodes’un kızı Ella Harper Rhodes ile Oval Ofis’te oyun oynarken böyle fotoğraflanmıştı. (Photo: Pete Souza)

AMERİKA BÜLTENİ (12 Haziran 2015)

ABD Başkanı Barack Obama’nın, kendisini eleştiren ve hatta ‘geri zekalısın’ diyen vatandaşlarının mektuplarına da zaman ayırarak yanıt verdiği ortaya çıktı. ‘Extra’ adlı magazin haber programı için aktör Jerry Penacoli’nin sorularını yanıtlayan Başkan Obama, politikalarına vatandaşların tepkilerini anlatırken, kendisine hergün yollanan binlerce mektup, e-mail ve mesajdan da bahsetti:

‘’Bana günlük gelen yaklaşık 40 bin mektup, e-mail ve mesajdan her gece rastgele 10’unu seçip yanıtlıyorum. Bazıları bir şey için sadece teşekkür mesajı içeriyor. Bazıları ise ‘geri zekalısın’ diyor.’’

Penacoli’nin, ‘size ‘geri zekalı’ diyen mesajlara da yanıt veriyor musunuz?’ sorusuna ise Obama, ‘Evet veriyorum’ karşılığını verdi ve ekledi:

‘’Bazen çok şaşırıyorlar. Onların da endişelerini anlamaya ve o endişelere de hitap etmeye çalışıyorum.’’

ABD Başkanı Obama, başkanlık kariyerinin en önemli icraatı olan ve Amerikan kamuoyunda ‘Obamacare’ olarak anılan Sağlık Sigortası Reform Yasaları hakkında, ABD Yüksek Mahkemesi’nin vereceği nihai karar öncesinde, Amerikan kamuoyuna reformunu anlatma çerçevesinde verdiği röportajlardan birinde bu düşüncelerini dile getirdi. ‘’King v. Burvell’’ teknik adıyla anılan dava önüne gelen ABD Yüksek Mahkemesi’nin bu ay vereceği karar bu tarihi reform paketinin akıbetini belirleyecek.

Basketbol tutkusuyla bilinen Obama, Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers arasındaki NBA basketbol ligi şampiyonluk serisinin sonucuyla ilgili tahmini sorulduğunda ise, her iki takımın da harika bir sezon geçirdiğine işaret ederek, sonucu tahmin için henüz erken olduğunu söyledi. Öte yandan Chicago Blackhawks ile Tampa Bay Lightning takımlarının karşı karşıya geldiği ve buz hokeyinin şampiyonunu belirleyecek Stanley Kupası final serisindeki tahmini sorulduğunda ise ‘henüz erken’ demek yerine memleketinin takımını işaret etti: ‘’Elbette Blackhawks. Bu çok bariz.’’