Skip to content
Menu

2011 sıcak dalgası: ABD’nin en sıcak yazı mı?

Amerika Bulteni – ÖZEL (1 Ağustos 2011)

ABD Temmuz ayı boyunca oluşan sıcaklık kubbesinin şokunu henüz atlatabilmiş değil. Ülke genlinde en az 2000 sıcaklık ya da sıcaklıkla ilgili rekor kırıldı. Başta Washington DC olmak üzere bazı şehirler 140 yıldır kaydedilmemiş sıcaklıklar yaşadılar. Texas eyaleti tarihinin en şiddetli kuraklıklarından birini yaşıyor. Açık havada spor yapan atletler öğrencilerden çok sayıda sıcak çarpması yaşayan vaka oluştu.

Hakeza, ülkede geceleri de sıcaklık tahmin edilemeyen derecede yüksek kalarak çok sayıda rekor kırdı. Temmuz ayı boyunca ABD genelinde 6000 ‘en düşük derece’ rekoru kırıldı.

Washington Post, yaşanan sıcaklıkların, ‘insan ürünü faktörlerin sonucu’ lduğuna dair ciddi bulgular olduğunu yazdı. Gazete bilimadamlarının atmosfere salınan gazla nedeniyle oluşan sera etkisine dikkat çektiklerini aktarıyor.

Öte yandan ABD’nin merkez ve doğu eyaletleri üzerinde oluşan yüksek basınç sistemi, Kanada üzerinden gelebilecek serin hava dalgalarını engellediği için Ağustos ayının da sıcak geçmesi bekleniyor.

Huffington Post’un konu ile ilgili haberini izleyin