Skip to content
Menu

Afrikan-Amerikan ‘Başkan’dan sonra, siyah ‘Örümcek Adam’

ABD yarı Afrika-Amerikan başkana sahip olduktan sonra şimdi de artık yarı Afrikan-Amerikan ‘Örümcek Adam (Spider-Man)’a sahip oluyor. Geçtiğimiz ay ölen Peter Parker’ın yerini alacak Miles Morales, yarı siyah yarı Hispanik kökeniyle, genel süper kahraman profillerinin hepsinden farklı.

Amerika Bülteni (Özel)

Marvel Comics’ten Çarşamba günü yayınlanacak ‘Ultimate Falloutun 4’ncü sayısında Örümcek Adam, Miles Morales adlı yarı Hispanik yarı zenci bir Amerikalı olacak. Miles Morales, Ultimate Spider-Man’ın Haziran’da çıkan 160’ncı ve son sayısında ölen Peter Parker’dan bayrağı devralıyor.

Yarınki yeni sayıda sevenleri sadece mücadele verirken görecek. Ancak okurlar, Morales’in kim olduğunu ve nasıl ‘Örümcek Adam’a dönüştüğünün hikayesini çizgi romanın Eylül’de Ultimate Spider-Man birinci sayısıyla  yeniden yayınlanmaya başladığında öğrenebilecek. Her iki sayı da bayilerde satıldığının aynı günü internetten de dijital olarak ulaşılabilecek.

Marvel Comics’in normal evreninde ise Peter Parker, ilk yayınlandığı 1962 yılından beri olduğu gibi mücadeslesine devam ediyor olacak. 2000 yılından beri ‘Örümcek Adam’a daha güncel hikayeler yaşatmak için ‘Ultimate’ serisi de orijinal Örümcek Adam’a paralel olarak yayınlanıyor. Marvel’in genel yayın yönetmeni Axel Alonso, Morales’in yaşam öyküsünün de bugünkü kuşağın yaşam öykülerine benzerliği olacağına dikkat çekiyor.

Yeni Spider-Man’ın görünüşünün oluşturulmasında etkin rol alan İtalyan çizer Sara Pichelli, ‘’Er ya da geç insanlar zenci ya da gay bir süper kahramanı da normal görmeye başlayacaklar’’ diye konuşuyor. (2 Ağustos 2011)