Skip to content
Menu

Standard & Poor’s ABD’yi uyardı: kredi notunuzu yine düşürürüz

Amerika Bülteni

Cuma günü ABD’nin kredi notunu tarihinde ilk kez AAA seviyesinden AA+ seviyesine düşüren Standard & Poor’s kredi derecelendirme kuruluşunun iki yöneticisi pazar günü konuk oldukları canlı yayınlarda, ABD’ye kredi notunu bir kez daha düşürebilecekleri uyarısında bulundular.

Standard & Poor’s idari direktörü John Chambers, ABC kanalında yayınlanan “This Week” adlı programda yaptığı açıklamada, mevcut mali tablonun daha da kötüleşmesi ya da Washington DC’deki politik tıkanıklığın derinleşmesi halinde ABD’nin kredi notunun 6 ay ile 2 yıllık süre zarfında bir kez daha düşürme ihtimallerinin bulunduğunu açıkladı.

Standard & Poor’s ülke reytingleri baş analisti David Beers ise Fox News kanalında konuğu olduğu Chris Wallace’a, kredi noto konusunda negatif görüntüye sahip olduklarını ifade ederek, bunun da kredi notunun ilerleme yönünün aşağı not seviyesine dönük olduğu anlamına geldiğini kaydetti.

S&P yönticileri, ABD’nin yeniden eski kredi notuna kavuşmasının yolunun ise, ‘istikrar, federal borçlarda kayda değer düşüş ve Washington’da daha fazla konsensus’tan geçtiğini ifade ettiler.

(7 Ağustos 2011)