Skip to content
Menu

Starbucks, ‘laptop aylakları’nı müşteriden saymıyor artık

Amerika Bülteni

Dedikodular doğru çıktı ve Starbucks kahve zinciri resmen, ‘laptop aylağı’ diye tanımlanan ve kafeyi ‘home office’ sanmakla suçladığı müşterilerine ‘buraya kadar’ demeye karar verdiğini açıkladı. Ünlü kafe zincirinden yapılan açıklamada, New York’taki yoğun Starbucks şubelerindeki elektrik prizlerinin tamamının iptal edileceği duyuruldu.

Böylece, yoğun şubelerinde, sabahtan akşama kadar laptop’uyla masa işgal eden müşterilerinden kurtularak, kısa süreli kahve zevki yaşamak isteyenlere yer açılacağı hedefleniyor. Starbucks, geçen yıl tüm müşterilerine ücretsiz kablolu internet hizmeti sağlamaya başladıktan sonra ‘laptop aylakları’nın favori mekanlarından birine dönüşmüştü.

Peki Starbucks, ‘wireless asalağı’ müşterilerine karşı tavrında haklı mı?

‘’Hayır’’ diyor ZDNet’ten Zack Whittaker: ‘’Starbucks’ların artık iş olarak da ana fonksiyonlarından biri, tuhaf, yapışkan sandalyelerine rağmen, kahve içerken wireless internet keyfi sunmasıyla, okul kütüphanelerine alternatif oluşturması. Müşterilerin hiçbir alışveriş yapamadan saatlerce masa işgal etmesi ne kadar yanlışsa, müşterilerin elektiriğini kesmek de kafe zinciri açısından yanlış bir yola girdiğinin göstergesi.’’ “Starbucks students, laptop loungers: Your days are numbered”

 

‘’Evet, bu karar kesinlikle adil’’ diye yazan The Stir yazarı Kim Conte ise, ‘’Hatta bu kararı almakta niye bu kadar geciktiler ki? Her ne kadar ben de sürekli laptopuyla Starbucks’ları dolaşan biri olsam da, karar çok mantıklı. Laptop aylakları, her kafenin büyük bölümünü gün boyunca işgal ediyor ve kafenin diğer müşterilerine çok az yer kalıyor. Eğer müşterilere terbiyeyi elektriğin kesilmesi öğretecekse, bırakın öyle olsun.’’ Görüşünü dile getiriyor. Starbucks pulls the plug on laptop loiterers”

 

‘’Kahve müşterisi bunu istiyor’’ diyor Starbucks sözcüsü Alan Hilowitz ve ekliyor:  ‘’Kahvelerini ve pastalarını satın alıyorlar ancak oturacak hiçbir yer yok. Bu yeni politika özellikle yoğun şubelerimizin işlerini artıracaktır. Müşterilerimizin çoğunu sevindirecektir. Kafemizi, ev ofis sanan çok az düşüncesiz müşterimizin canını sıkacaktır’’ Busy NYC Starbucks block sockets to free up seats