Skip to content
Menu

İşte uzaylıların Dünya’ya ilk gelişinin fragmanı

AMERİKA BÜLTENİ (12 Ağustos 2011)

Harry Bates’in 1940 tarihli ‘’Farewell to the Masters’’ adlı kısa öyküsünden 1951 yılında sinemaya uyarlanan ‘’The Day the Earth Stood Still’’ adlı bilim-kurgu filmi,  ‘uzaylıların dünyayı işgali’ filmlerinin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor.

Filmde ‘’Klaatu’’ bir uzaylı büyükelçi yanında gücü her şeye yeten ‘Gort’ adlı bir super robotla, uzaylıların uyarısını iletmek için dünyaya geliyor. Tabii ki istihbaratı güçlü her uzaylı gibi Washington DC’ye geliyor ve ABD başkanıyla görüşmek istiyor.

Peki ne için gelmiş uzaylılar?

Uzaylı da olsalar onlar da insan. Dünyanın atomik silahlar geliştirmeye başlamasından kendi gelecekleri için onlar da endişeliler… Klaatu, eğer dünya buna son vermezse, dünyanın uzaylılarca yok edileceği uyarısını iletiyor.

Robot ‘Gort’a acil durumlarda verilen ve kimsenin bugün bile ne anlama geldiğini bilmediği ‘’Klaatu barada nikto’’ komutu ise bilim kurgu edebiyatının en ünlü komutları arasına girdi.

Weekly World News adlı tabloid spekülasyon gazetesi 7 Haziran 1994 günü ABD senatosunda Alan K. Simpson da dahil 12 gizli uzaylı senatör olduğu yolunda haberi yaptığında, Senatör Simpson’un basın sözcüsü Charles Pelkey konuyla ilgili sorulara: ‘’söyleyebileceğim tek şey: ’Klaatu barada nikto’’’ şeklinde muhteşem bir yanıt vermişti.

İşte bu fantastik filmin fantastik ötesi fragmanı