Skip to content
Menu

Susam Sokağı noktayı koydu: ‘Edi ve Büdü’ gay değil, kukla!

Edi ve Büdü'nün gay evliliği yapması için kampanya başlattılar.

Amerika Bülteni (12 Ağustos 2011)

Dünyanın en popüler çocuk programlarından biri olan Susam Sokağı’nın haklarında ‘gay oldukları’ şayiası çıkan iki karakteri Edi ve Büdü’nün, ‘’gay evliliği’’ yapması için başlatılan imza kampanyasına programın yapımcıları son noktayı koydu: ‘’İki iyi arkadaşı temsil ediyorlar hepsi bu. Kukla bunlar, cinsel kimlikleri yok’’

Bir grup gay hakları savunucu, New York’ta eşcinsel evliliğinin kabul edilmesinden sonra, New York’ta çekimi yapılan Susam Sokağı’nın (Sesame Street) iki ünlü kuklasının gay evliliği yapması için programı yayınlayan PBS kanalına verilmek üzere imza kampanyası başlatmıştı.

6 bin civarında imza toplanan kampanyanın medyada yer almasından sonra Susam Sokağı programı yaptığı resmi açıklamayla tartışmaya son noktayı koydu. Susam Sokağı’nın Facebook sayfasından yayınlanan resmi açıklamada, ‘’Edi ve Büdü, okul öncesi yaştaki çocuklara, iki kişinin ne kadar farklı olurlarsa olsunlar iyi arkadaş olabileceklerini öğretmek için yaratılmış iki karakter. Her ne kadar erkek olarak kimliklendirilseler ve birçok insani özelliğe sahip gösterilseler de, Edi ve Büdü hala birer kukla ve bir cinsel kimlikleri yoktur’’ denildi.

Edi ve Büdü..! Susam Sokağı’nda gay evliliğinin vakti geldi mi?