Skip to content
Menu

Çılgınlığın böylesi: Kedi ve köpeklere estetik ameliyatlarda patlama yaşanıyor

Amerika Bulteni (25 Ağustos 2011)

Sarkmış yanaklar, aşağı düşmüş gözler, kırışık deri… Ev hayvanlarını sevimli yapan şeylerden biri biraz da bu ‘çirkinlikler’i değil mi? Öyle görünüyor ki bazı zengin Amerikalılara göre değil. Hergeçen gün daha fazla zengin Amerikalının ev hayvanlarına estetik ameliyatlar yaptırdığı kaydediliyor. Hayvanseverler, bu ameliyatlara pek de sıcak bakmazken, ameliyatları yapan sağlık merkezleri, ameliaytların hayvanların daha sağlıklı ve aktif yaşamalarını sağladığını iddia ediyor.

Botox, burun ameliyatı ve göz kapağı ameliyatları en fazla

Hayvan sahiplerinin hayvanları için en fazla yaptırdığı ameliyatlar arasında kırışıklıkları gidermek için botox, burun düzeltme, göz kapağı yükseltme ameliyatları. En yaygın ve ilginç estetik ameliyatlardan biri ise iğdiş edilmiş köpeklere yapılan ‘sentetik yumurtalık’ nakli ameliyatı. Halen dünyada 425 binden fazla ev hayvanı bu ‘yapay yumurtalık’lara sahip.

ABD’de kuyruk düzeltme ve kulak düzeltmeyle başlayan estetik çılgınlığı zamanla, hayvanların diğer fiziksel organlarına da sıçradı. Ev hayvanlarına estetik ameliyat çılgınlığının İngiltere’ye de sıçradığı, sadece burun düzeltme operasyonları için son 3 yılda 2,5 milyon dolar harcandığı belirtiliyor.