Skip to content
Menu

Wall Street’in başbelası, Harvard profesörü Warren, senatör adayı oldu

AMERİKA BÜLTENİ (14 Eylül 2011) Obama’nın ilk yılında ekonomi danışmanları arasında da yer alan Harvard Üniversitesi hukuk profesörü ve ABD’nin en ünlü tüketici hakları avukatı Elizabeth Warren, 2012 seçiminde ABD Kongresinin Massachusetts senatörlüğüne aday olduğunu açıkladı. Tüketici hakları savunuculuğuyla Wall Street’in ve büyük şirketlerin adeta başbelası olan Warren’a bazı Demokratlar, 2016 yılında ABD’nin ilk kadın başkanı olacak isim olarak bakıyor.

Warren, Masschusetts senatörlüğünü 2009’da sürpriz şekilde kazanan Scott Brown’a karşı Demokrat Partinin adayı olmak için mücadele verecek öncelikle. Ancak, siyasi gözlemcilerin çoğu, Warren’ın partinin adaylığını da, 2012 senatörlük seçimini de zorlanmadan kazanarak Washington’un yolunu tutacağı görüşünde.

ABD’nin ilk kadın başkanı mı?

TIME dergisi Warren’ı üst üste 2009 ve 2010 yıllarında dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak gösterdi. Boston Globe gazetesi 2009 yılında Warren’ı yılın Bostonlusu olarak seçmişti. National Law Journal’ın ‘ABD’nin en etkili 50 avukatı’’ listesinin de yıllardır değşmeyen isimlerinden biri olan Warren, 2009 yılında Harward tarihinde Hukuk Fakültesi Eğitici Ödülünü ikinci kez kazanan ilk profesör oldu. Warren’ın akademik eserlerinin yanı sıra çok sayıda ‘best seller’ kitabı da bulunuyor.

Warren’ın adaylığını açıklaması, bir süredir büyük stres yaşayan Demokrat Parti tabanına da canlılık getirdi. Birçok Demokrat, Warren’ın 2016 yılında ABD’nin ilk kadın başkanı olacağı iddiasını dile getiriyor.