Skip to content
Menu

NFL 2’nci haftada Detroit ve Buffalo süprizi; İşte sonuçlar ve genel görünüm

Packers'tan Clay Matthew, Bills'in QB'i Trent Edwards'ı üçüncü kez durdurunca böyle sevindi

AMERİKA BÜLTENİ (19 Eylül 2011)

Amerikan Futbol Ligi NFL’in ikinci haftası bir maç dışında tamamlandı. Haftanın son maçında New York Giants, Pazartesi akşamı evinde St Louis Rams’i ağırlıyor (Pazartesi, 20:00- ESPN).

Buffalo Bills ve Detroit Lions’un ikide iki yapması haftanın en büyük süprizleri oldu. Lions, 1980 yılından beri en iyi sezon başlangıcı yapmaya bir galibiyet uzaktayken, Bills, geçen sezonki toplam galibiyet sayısını yarısına ilk iki haftada ulaştı. Varın siz hesap edin süprizi… Kansas City ve Manning’siz Indianapolis ikide iki mağlubiyetle alarm zilleri çalıyor. İlk 2 maçını kaybetmesine rağmen kazanmış gibi duyguya sahip takım ise Carolinas. Geçen hafta Arizona’ya karşı 422 yard pas atarak NFL tarihine geçen çiçeği burnunda Carolina oyun kurucusu Cam Newton, ikinci haftada da şampiyon Green Bay’a karşı 432 yard pas attı. Carolina kıl payı kaybetti ama hiç üzülmediler. Bu Newton çok iş çıkarır…

İşte haftanın tüm maçlarının skorları ve kısa değerlendirmeleri:

Dallas Cowboys  27  – SanFrancisco  49ers 24

Rekabetleri 1990’lı yıllara damga vuran iki takımın mücadelesi uzatmalarda son buldu. Sakatlık geçiren Tony Romo, 345 yard isabetli pas atıp, 2 TD yaptırırken, Mario Austin ve Jason Witten, 100’er yardın üzerinde pas yakaladı. Kovboylara galibiyeti getiren saha golünü (field goal) ise Dan Bailey yaptı.

 

Oakland Raiders 35  – Buffalo Bills 38

Kimse inanamıyor ama Bills ikinci haftada da kazandı. Hem de 18 sayı geriden gelerek. Jason Campbell 2 TD ve 323 yards pas yaptı.

 

Kansas City Chiefs 3 –  Detroit Lions  48

Kimse buna da inanamıyor ama Lions da 2’de 2  yaptı. Matthew Stafford tam 4 TD yaptırırken, Lions tarihinin en skor olarak en büyük zaferini kazandı. Peki ya Kansas Chiefs? Paniğe kapılsalar iyi olur. Gidişat çok fena…

 

Baltimore Ravens  13  – Tennessee Titans 26

Titans, Geçen hafta ligin önemli takımlarından Steelers’ı dağıtmanın aşırı rehavetine kapılan Baltimore Ravens’i muhteşem bir defans ile QB Matt Hasselbeck’ın performansı ile (358 yards, 1 TD) yendi.

 

Cleveland Browns 27 –  Indianapolis Colts 19

Sonunda şeytanın bacağını kıran Browns, Colts karşısında 1994 yılından beri ilk galibiyetini almanın sevincini yaşıyor. Colts ise çobansız sürü gibi. Neredesin Peyton Manning, ne zaman geleceksin?!!!

 

Tampa Bay Buccaneers 24 – Minnesota Vikings 20

Üçüncü çeyrekte bile 17-0 önde olan Vikingler, kendilerine yakışır şekilde bu skora rağmen maçı da kaybetmeyi başardı. Donovan McNabb geçen haftaki korkonuç performansına göre daha iyiydi. Vikings çoğunlukla Adrian Peterson’a (120 yards, 2 TD) dayandı ama yetmiyor işte.

 

Chicago Bears 13  – New Orleans Saints 30

Bears QB’i Cutler yine sürünürken, 3 TD ve 270 yard pas atan Saints QB’i Drew Brees geceye damga vurdu.

 

Jacksonville Jaguars  3  – New York Jets 32

Elbette Jaguarlar, Jets için geçen haftaki Kovboylar kadar ciddi bir rakip değildi. . Ama farklı skor, New York’u daha da heyacanlandırdı.

Jets, AFC South grubundan ağırladığı takımları eli boş göndermeye devam ediyor.

 

Seattle Seahawks 0  – Pittsburgh Steelers 24

Geçen hafta Ravens’e sürpriz şekilde kaybeden Steelers, Seahawks’a patlayacak demiştik. Patladı nitekim. Hem, Pittsburgh takımı NFC West takımlarına karşı pek de zorlanmadığı bilinior. Berbat bir gününde olan Seahawks’a, muazzam bir savunma ile sadece 164 yard pas yaptırdılar.

 

Arizona Cardinals 21  – Washington Redskins 22

Hadi bakalım The Redskins de ikide iki yaptı. Dördüncü çeyrekte 21-13 geride olan Redskins, Santana Moss’un ‘touchdown’u ve ardından Graham Gano’nun field golü ile ‘W’ harfini Washington’un skorbordunda tuttu.

 

Green Bay Packers 30 – Carolina Panthers 23

Geçen hafta ilk QB maçına NFL rekoruyla başlayan Cam Newton yine yaptı yağacağını ve 400 yard isabetli pasın üzerine çıktı. Geçen yılın şampiyonu Packers ışıldamaya devam ediyor.

 

Cincinnati Bengals 22  – Denver Broncos 24

Kyle Orton’un 2 TD pası, Willis McGahee’nin performansı (101 yards, 1 TD)   Broncos’a sezonun ilk galibiyetini getirdi.

 

Houston Texans 23  – Miami Dolphins 13

Kim derdi ki Texans, AFC South’un kralı olacak… E tabii Indiana Mannings’iz kalınca

Dolphins de fena oynamadı aslında ama  dördüncü çeyrekteki Schaub – Andre Johnson paslaşması ile gelen TD, Texans’ı rahatlattı.

 

San Diego Chargers 21  – New England Patriots 35

Skordan da anlaşılacağı gibi Patriots defansı ile değil yine Tom Brady’nin muhteşem performansı ile kazandı. Brady tam 3 TD ve 423 yard isbaetli pas fırlattı. Chargers’ın QB’i Philip Rivers ise 2 TD yaptırdı. Patriots’tan Rob Gronkowski 2 TD pası yakalarken, Chargers’tan Vincent Jackson 2 TD ve 172 yard’lık performansı ile göz doldurdu.

 

Philadelphia Eagles 31 – Atlanta Falcons 35

Michael Vick fena değildi. Tony Gonzalez 2 TD pası yakalarken, Michael Turner  114 yard ve 1 TD yaptı.