Skip to content
Menu

Sarah Jessica Parker, Carrie Bradshaw’un suyunu mu çıkarıyor?

AMERİKA BÜLTENİ (19 Eylül 2011)

Daha birkaç hafta önce bir başka dizi projesi nedeniyle yazmıştık ama öyle görünüyor ki biz bu konuyu daha çok konuşacağız. Sarah Jessica Parker, yeni gösterime giren komedi türündeki  ‘’I Don’t Know How She Does It’’ adlı sinema filminde ailesiyle kariyeri arasında çırpınan bir kadını oynuyor. Sorun şu ki filmdeki karakteri izleyen herkes aynı şeyi söylüyor: ‘’İyi de bu Carrie Bradshaw!’’

Sarah Jessica Parker’ın, ‘çocuk da yaparım kariyer de’ felsefesinin başarılı bir örneği olmaya çalışan 40’lı yaşlarındaki Kate Reddy’i canlandırdığı filmin işlediği sorunsal, aslında Sex and The City dizisi boyunca Carrie Bradshaw’un cevabını aradığı sorunun da ta kendisi.

‘’Açık ki Carrie’nin yansıması’’ diyor Hollywood Reporter yazarı Michael Rechtshaffen, ve ekliyor: ‘’Sitcom tarzı ebeveyn diyalogları ve doğrudan kameraya yönelmiş monologlar herkesin aklına Sex and the City’i getiriyor. Ancak, Parker’ın performansı yine de filmi keyifli hale getiriyor’’

Chicago Tribune yazarı Michael Phillips ise, sadece karakterlerin benzeşmesinin değil, filmin senaryosunda oldukça geniş yer işgal eden iç sesin de, seyredenleri, Parker’ın Sex and the City’deki aslında pek de zorlu olmayan günlerine taşıdığını kaydediyor. Üstelik filmde Factor karakterini canlandıran Pierce Brosnan da,  ‘biraz nötralize olmuş Big’den başka biri değil.

New York Times eleştirmeni Stephen Holden de, bu filmle, Sarah Jessica Parker’ın kendisini şöhrete taşıyan Carrie Bradshaw karakterinin sıkarak son damlasını da çıkardığını belirtiyor. Artık bu işin çıkacak suyu da kalmadı diyen Holden, ‘’Parker için artık Carrie’den ayrılma vakti’’ uyarısında bulunuyor.