Skip to content
Menu

Amerika’da ekonomik kriz hayat kurtarıyor!

AMERİKA BÜLTENİ (10 Ekim 2011)

ABD Yaygın Hastalıkla Mücadele ve Kontrol Merkezi (CDC), 2010 yılında alkollü araç kullanımında ve buna bağlı kazalarda büyük düşüş yaşandığını açıkladı. İstatistiklere göre ABD’de 2010 yılında alkollü araç kullanımı vakaları, 1993 yılından beri en düşük seviyesini yaşadı.

2006 yılında 160 milyon alkollü araç kullanımı kayıt altına alınırken, bu rakam 2010 yılı itibarı ile yüzde 30’dan fazla düşüş ile 112 milyon civarına geriledi. DCD uzmanı Dr. Thomas Frieden, bunun en önemli nedeninin bozulan ekonomi olduğunu açıklayarak, ‘’İnsanlar tasarruf yapabilmek için artık evlerinde içiyor. Bu da alkollü kazaların sayısını ve ölümleri azaltıyor’’ dedi.

Öte yandan CDC istatistiklerine göre alkollü araç kullanımı kayda geçen vakaların yüzde 81’inde erkek sürücüler var. Yine yapılan kamuoyu yoklamalarına göre yaklaşık 4 milyon Amerikalı sürücü ağır alkollüyken en az bir kere araç kullandığını itiraf ediyor. Ancak istatistklerdeki düşüşe rağmen, her yıl alkol nedeniyle trafik kazalarında binlerce Amerikalı ölmeye devam ederken, trafik kazaları, ölüm nedenlerinde üçüncü sırada bulunuyor.