Skip to content
Menu

Wall Street İşgal’inin sürdüğü parka temizlik operasyonu son anda ertelendi

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ekim 2011)

Wall Street İşgali eyleminin yapıldığı Zuccotti Park bu sabah New York saati ile 07:00’de temizleneceği gerekçesiyle polis zoruyla boşaltılacaktı. Eylemcilerin parkı terketmeyecekleri ve gerekirse direnecekleri açıklamasından sonra sabaha saatlerinde tansiyon oldukça yükseldi. Ancak, New York Belediyesinin son anda temizlendiği açıklaması, parkta büyük bir coşkuya neden oldu.

Cuma sabahı erken saatlerde hem New York polisi hem de OWS eylemcilerine destek veren göstericiler eylem bölgesine toplanmaya başladı. Park çevresindeki küçük çaplı protestolarda yer yer polis müdahalesi yaşandığı ve 6-7 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor. Ancak beklenen haber New York Belediye Başkan Yardımcısı Cas Holloway’dan geldi.  Holloway, Zuccotti Park’ın sahibi olan Brookfield Office Properties firmasının temizlikten vazgeçtiği için tahliye operasyonunu ertelediklerini söyledi.

****

İLGİLİ HABER

Wall Street eylemcileri neden buraya kamp kurdu? Zuccotti Park’ını özel kılan ne?

****

Denver’da eylemciler polis zoruyla uzaklaştırıldı

Öte yandan Colorado eyaletinin Denver şehrinde polis, Cuma sabahı saat 03:00 sıralarında eylemcilerin kamp kurduğu yere girerek çadırları söktü. Polis temizlik operasyonunda hiçbir çatışma yaşanmadığını ve bu nedenle kimsenin tutuklanmadığını duyurdu.

Wall Street işgalcileri Barack Obama’dan daha popüler

Cumhuriyetçi tutucular Wall Street eylemcilerini ‘’büyüyen bir çete (Eric Cantor)’’, ‘’İşsiz güçsüz takımı protestocular (Çay Partisi sözcüsü)’’ , ‘’Sınıf savaşı peşinde olanlar (Herman Cain)’’ gibi nitelemelerle anıyor. Ancak son yapılan kamuoyu yoklamaları Wall Street İşgal Eylemcilerinin Amerikan kamuoyundan şaşırtıcı derecede destek bulduğunu ortaya koydu. Time dergisinin anketine göre Amerikalıların yüzde 54’ü hareketi olumlu buluyor. Olumsuz bulanların oranı ise sadece yüzde 23. Aynı ankete göre ABD Başkanını destekleyenlerin oranı ise yüzde 44. Ankete katılanların yüzde 86’sı Wall Street’in ve lobilerin Washington üzerinde aşırı etkili olduğu düşüncesindeyen, zenginlerin daha fazla vergi ödemesini isteyenlerin oranı yüzde 68.

NBC/Wall Street Journal anketine göre ise yüzde Amerikalıların yüzde 37’si Wall Street işgal eylemini desteklerken yüzde 18’i karşı olduğunu belirtiyor.