Skip to content
Menu

Cain, Obama’nın Libya politikasına karşı ama niye karşı olduğunu bilmiyor!

Herman Cain, 1 aylık zirve keyfinden sonra zor günler geçiriyor.

AMERİKA BÜLTENİ (14 Kasım 2011 – 21:21)

Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 başkan adaylığı yarışına, adayların art arda karıştığı skandallar ve yaptıkları gaflar damga vurmaya devam ediyor. Rick Perry’nin geçtiğimiz hafat gerçekleşen açıkoturumda, başkan olduğunda hangi federal bakanlığı kaldıracağını unutmasından sonra bu kez Herman Cain, Obama’nın Libya politikasına karşı olduğunu belirterek, neye karşı olduğunu ve neyi eleştirmesi gerektiğini bilmediğini söyledi.

Herman Cain kampanya gezisi yaptığı Wisconsin eyaletinde Milwaukee Journal Sentinel gazetesinin editörleri ile biraraya geldi.

Bir editörün, Obama’nın Libya politikasına katılıp katılmadığı sorusuyla başlayan diyalog, seks skandallarıyla muhafazakar kamuoyunda itibarı eriyen Herman Cain’in belki de adaylık kampanyasının sonu olabilecek bir gafa sahne oldu.

‘’Okay Libya’’ diye başlayan Cain bir süre düşündükten sonra, ‘’Başkan Obama muhalefeti destekledi, doğru mu? Başkan Obama, Muammer Kaddafi’nin devrilmesi çağrısında bulundu. Katılıp katılmadığımı söylemeden önce aynı şeyden bahsettiğimizden emin olmak istiyorum’’ dedi.

Daha sonra ‘’Obama’nın Libya politikasına müteakip sebepten katılmıyorum’’ diye devam eden Cain, yine düşündükten sonra, ‘’hayır bu başka birşeydi’’ diyerek söyleyeceği şeyden vazgeçti. Ceketini toplayıp sandalyesini düzeltirken, ‘’kafamda dönüp duran şeyleri toparlamaya çalışıyorum’’ diyerek zaman kazanmaya çalıştı. Ve biraz düşündükten sonra, ‘’Spesifik olarak neye katılıp katılmadığımı soruyorsunuz?’’ diye sordu.

Öte yandan videonun medyada yer almasından sonra Cain’in kampanyası bir açıklama yaparak, bunun bir gaf olmadığını, 3-4 saatlik uyku uyuyabilmiş Cain’in ne söyleyeceğini belirlemeden önce biraz düşünmesi olduğunu ifade etti.

Cain daha önce de dış politika gaflarına imza attı. Kasım ayı başında, Çin’in nükleer silah geliştirmekte olduğunu iddia etti. Çin, 1964 yılından beri nükleer silah sahibi. Ekim ayında da, ‘açık düşürme’ sorularına hazırlıklı olup olmadığı sorulduğunda, ‘’Eğer Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan’ın başkanı kim diye sorarlarsa, bakın, bilmiyorum, siz biliyor musunuz? diye soracağım’’ demişti.