Skip to content
Menu

Galatasaray Fenerbahçe’yi 3-1 yendi, 59 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu

Spor Toto Süper Lİg’de Galatasaray – Fenerbahçe derbisini, Galatasaray 3-1 kazandı. Sarı Kırmızılılar, bu galibiyetle tam 59 hafta sonra yeniden ligin liderlik koltuğuna oturdu.

Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde ev sahibi güldü: 3-1. Türk Telekom Arena’da yeni transferleri Eboue, Elmander ve Melo’yla coşan Aslan, Süper Lig’de tam 59 hafta sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Sarı Kanarya’nın golü, kaptanı Alex de Souza’dan gelirken Cim Bom rakibi karşısında 1.319 gün sonra kazanmayı başardı.

Galatasaray ile F.Bahçe’nin dün gece kazanmak için geçerli sebepleri vardı. Sarı-Kırmızılılar, üç puan aldıkları takdirde hem 22 ayın ardından zirveye oturacak hem de 1.319 gün sonra güçlü rakibini devirmenin sevincini yaşayacaktı. Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren Sarı-Lacivertliler ise galibiyetle camialarına moral vermenin yanında lider geldikleri Arena’dan lider döneceklerdi.

Maçın daha ilk dakikası geride kalırken Teknik Direktör Fatih Terim’in, dersini Aykut Kocaman’a göre çok daha iyi çalıştığı net bir şekilde ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar, bir makine düzeninde sahanın her alanında verimli işler yaparken, Kocaman’ın talebeleri ise adeta tel tel dökülüyordu. Hücumda tek forvet Alex’in oynaması F.Bahçe’nin ilk 45 dakikayı golsüz geçirme planının önemli bir parçasıydı. Buna karşılık Elmander-Baros ikilisiyle sahaya 3 puan için çıkan G.Saray, ilk dakikalardan itibaren oyunun tek hakimiydi. Henüz 20. dakika dolmadan ev sahibi ekip; 5 net gol pozisyonunu cömertçe harcadı. Dakikalar 33’ü gösterdiğinde ise savunmadan atağa kalkan Eboue şık bir golle takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golle rahatlayan Cim-Bom, 41’de Bilica’nın hatasında bu kez Elmander’le farkı ikiye taşıdı: 2-0.

İkinci yarıda Aykut Kocaman hücumdaki aksaklıkları gidermek için Emre ile Bienvenu’yu çıkarıp Semih ve Stoch’u oyunu sürdü. Bu değişiklik biraz da G.Saray’ın, skoru korumak için geriye çekilmesiyle işlemeye başladı. 54’te Stoch’un şutunun direkten dönmesi Kanarya’ya umut verdi. Ancak hızlı hücumlarla rakibini savunmada az adamla yakalayan Sarı-Kırmızılılar, 66’da Melo’nun şans golü ile farkı 3’e çıkardı. Alex’in uzatma dakikalarındaki sayısı ise sonucu etkilemedi: 3-1.

Terim’den Fener’e anlamlı ziyaret

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında aldıkları galibiyetin abartılmaması gerektiğini söyledi. İki takım arasındaki tarihin en centilmen maçlarından birinin oynandığını belirten Terim, “Yüzyıllık dostluğuna yakışır bir maçtı. Bugün biz kazandık lider olduk, sevindirici ama play-off hedeflenen bir ortamda çok da abartmamak lazım.” dedi. Yeni bir takım olduklarını dile getiren Terim, “G.Saray taraftarına sadece şu sözü vermiştim; her G.Saraylının gurur duyacağı bir takım oluşturacağız, demiştim. Bugün bundan bir pasaj gördüler. Ama yolumuz uzun.” diye konuştu. Maç öncesi F.Bahçe’nin soyunma odasına gittiğini de kaydeden tecrübeli hoca, “Aykut hocaya yapabileceğimiz bir şey var mı, diye sordum. Kendisiyle Türk futbolu hakkında konuştuk. Bizler kazanırız kaybederiz ama biz dostuz.” ifadelerini kullandı. Basın toplantısına bordo-mavi kazak ve gömlekle gelen Terim, Trabzonspor’a destek olmak amacıyla böyle yaptığını da sözlerine ekledi.

Kocaman: Sertliğe karşılık veremedik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç sonrası G.Saray’ı tebrik ederken rakibin sert oyununa karşılık veremedikleri için mağlup olduklarını söyledi. Kocaman, “Yapılması gerekenlerin çoğunu yaptı Galatasaray. Maçın belirleyici faktörü Galatasaray’ın istekli ve sert futboluna karşı koyamamamızdı. Biz ise özellikle ilk yarıda tahmin etmediğimiz bir şekilde standardımızın altında kaldık.” dedi. Bu arada Fenerbahçe’nin başında ikinci sezonunu geçiren Kocaman, 7. derbide ilk kez yenildi. F.Bahçe’nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel ise Galatasaray’ın baskısına cevap veremediklerini söylerken, taraftara seslendi. Volkan, “Uzun yıllar üstünlüğümüz olan bir durumdu. Fakat ben hiçbir Fenerbahçelinin bu yenilgiye üzülmesini istemiyorum.” diye konuştu.

Hakan Şükür’e sevgi seli

Galatasaray’da bu sezon hayata geçirilen ‘G.Saray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Duyuruyor’ projesi kapsamında, bu kez unutulmaz futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür taraftarların karşısına çıktı. Şükür, tribünlerin çağrısı üzerine geçmişte olduğu gibi yumruk şov yaptı.

Maçın adamı

Elmander’in enerjisi bitmedi Galatasaray’da forma giydiğinden beri sürekli üstüne koyan Johan Elmander, dün akşam attığı gol ve futboluyla alkışı hak eden isimlerin başında geldi. İngiltere’den transfer olduğu ilk günlerde eleştirilen İsveçli forvet, gün geçtikçe hocası Fatih Terim’in güvenini boşa çıkartmadı.

Hayal kırıklığı

Bilica’dan kritik hatalar Fenerbahçe’nin defansında görev yapan Fabia Bilica, özellikle ilk yarıda Galatasaray forvetlerine çok kolaylık sağladı. Sarı-Kırmızılıların ikinci golündeki büyük hatası maçın kopmasına yol açtı. Gençlerbirliği karşılaşmasında tam not alan Brezilyalı, dün saç baş yoldurdu.

Kırılma noktası

Galatasaray’ın ikinci golü

Dakika 41… Galatasaray, Türk Telekom Arena’da 1-0 önde… İsveçli forvet Johan Elmander, Bilica’yı hataya zorladı. Tecrübeli isim, kaptığı topta bireysel becerisini ön plana çıkartarak gol vuruşunu yapınca skor 2-0’a geldi. Bu bölümden sonra işler Cim Bom adına çok kolaylaşmıştı.