Skip to content
Menu

Apple’ın bugüne özel çıkardığı ürünü Manhattan’da kapışıldı!

Apple'ın NYC'deki 5'nci mağazasının açılışına binlerce Apple hayranı katıldı.

AMERİKA BÜLTENİ (9 Aralık 2011)

Bugün Manhattan’da açılan yeni Apple Store’un önünde binlerce kişi birgün önceden kuyruk oluşturdu. New York’un sembollerinden Grand Central içinde açılan Apple Store’un önüne toplanan binlerce Apple hayranı bu kez bir elektronik eşya için değil, Apple’ın bugün için özel olarak hazırladığı T-Shirt için kuyruktaydı. Açılışa gelen Apple’severlere sadece 4000 adet üretilen bu özel T-Shirt ücretsiz dağıtıldı.

New York’ta beşinci satış merkezi

Apple Grand Central, teknoloji devinin New York’taki beşinci satış merkezi. 2000 metrekarden büyük satış merkezi, Apple’ın en büyük satış merkezlerinden biri. ABD’nin en yoğun ulaşım kavşağı istasyonunda açılan merkezde, isteyenlere 15 dakika süren Apple ürünleri dersi de ücretsiz veriliyor.

Teknoloji yenilikçi, satış tekniği geleneksel

Grand Central Apple’de 315 kişi çalışacak. Apple’ın satış merkezlerinde Eylül ayı itibarı ile toplam 36 bin kişi çalışıyor. Apple’ın satış merkezlerinden satışı 2010 yılında  yüzde 70’lik artışla, online satışlarını geçerek 11.7 milyar dolara ulaşmıştı.

New York toplu taşım sistemini yöneten MTA, Grand Central’da satış merkezi açması için Apple ile Temmuz ayında 10 yıllık kira sözleşmesi yapmıştı. Apple, Grand Central’daki yeri daha önce kiralayan ve hala 8 yıllık sözleşmesi olan ünlü aşçı Charlie Palmer’ın Metrazur adlı restoranına kira sözleşmesinden çekilmesi için de 5 milyon dolar ödedi.