Skip to content
Menu

Hollywood tarihinde bir rekor: Mel Gibson, boşandığı eşine 425 milyon dolar ödeyecek

AMERİKA BÜLTENİ (27 Aralık 2011)

Ünlü aktör ve yönetmen Mel Gibson artık sadece bekar değil 425 milyon dolar da daha fakir. Gibson’un 31 yıllık eşi Robyn Denise Moore’un açtığı boşanma davasında nihai karar verildi. Çiftin evlenirken ‘prenuptial agreement’ olarak adlandırılan evlilik öncesi mal yönetimi anlaşmasına sahip olmamaları nedeniyle, Gibson’un evlilik süresince kazandığı tüm malvarlığının yarısını eşiyle paylaşmasına karar verildi. People magazin dergisi, ünlü oyuncunun en az 850 milyon dolarlık mal varlığı bulunduğunu yazdı. Gibson, gişe rekorları kıran filmlerden gelen geliri dışında, 2005 yılında 15 milyon dolara satın aldığı Fiji adalarından birinin de aralarında olduğu ciddi emlak yatırımları da var.

Her ikisi de 55 yaşında olan Gibson ve Moore, 1970’li yıllarda Avustralya’da aynı evin kiracısı iken tanışarak evlenmiş ve 7 çocukları olmuştu. Çocuklardan sadece biri küçük olduğu için Nafakaya konu olacak. Öte yandan hakim, Moore’un Mel Gibson’un bundan sonra yapacağı tüm filmlerden gelecek gelirin yarısına da ortak yaptı.

Gibson’un boşanma davası, Hollywood tarihinin en pahalı ‘ünlü boşanması’ olarak kayda geçti. Steven Spielberg, 1989 yılında boşandığı eşi Amy Irwing’e 100 milyon dolar ödemişti.