Skip to content
Menu

Apple’ın gizemli Ocak ayı toplantısında ne açıklanacak?

AMERİKA BÜLTENİ (4 Ocak 2011)

Apple, medya kurumlarına Ocak ayı sonlarına doğru bir basın toplantısı yapacağını duyurdu. New York’ta düzenlenecek toplantı spekülasyon piyasasını dalgalandırdı? Büyük elma’dan ne çıkacak? İşte bazı teoriler:

 

iPad için dijital ders kitapları

 

‘Steve Jobs’un biyografi yazarı Walter Isaacson, Aplle kurucusunun son arzularından birinin de dersk kitaplarını dijital ortama taşımak olduğunu belirtiyor. Apple yöneticilerinin geçen ay, ders kitapları piyasasının büyükleriyle görüşmeleri de bu konudaki teorileri artırıyor. Blogger Clayton Morris ise Apple içinden kaynaklara dayandığını iddia ettiği blogunda, iTunes University’nin ve Apple’ın eğitim dünyasına girişinin açıklanacağını ileri sürdü. Morri, toplantının Silikon Vadisi yerine der kitapları sektörünün merkezi New York’ta yapılacak olmasına dikkat çekiyor.

 

Apple, dünya yazarlarına ‘self-publishing’ platformu kuruyor

 

Good E-Reader yazarı Michael Kozlowski’ye göre Apple, yazarları yayınevlerinden kurtaracak bir ‘kendi kendine yayınlama’ platformu kuruyor. Halen yazarlar, kitaplarını iBookstore’da yayınlatabilmek için Smashwords gibi aracılara gitmek zorunda. Bağımsız yazarlara kitapları Apple üzerinden doğrudan yayınlama olanağı vermek dengeleri sarsacaktır. Ayrıca bunu yapamaya başlamış Amazon’a da byük tehdit.

 

iBookstore yeniden düzenlenecek

 

Halen Kindle ‘bookstore’un gölgesinde kalan iBookstore, Amazon ve Kindle’ın önüne geçecek yeni donanım, dizayn ve araçlara kavuşacak.

 

iPad3 ya da Apple TV açıklaması henüz beklenmiyor

 

Bir süredir Apple’ın her hareketlenmesinde iPad3 ya da Apple TV açıklaması bekleniyor. Ancak, birçok sektör uzmanı, bu iki konunun da New York toplantısının konuları arasında olmadığı konusunda müttefik.