Skip to content
Menu

Yüzbinlerce New Yorklu sokaklarda; Şampiyon Giants’e görkemli karşılama

2008'deki karşılamaya 1 milyon New Yorklu katılmıştı. Giants 4 yıl sonra evine bir kez daha Patriots'u yenerek şampiyon olmuş olarak geliyor.

AMERİKA BÜLTENİ (7 Şubat 2012)

Yüzbinlerce New Yorklu, pazar günü oynanan Amerikan futbolu şampiyonluk maçında ezeli rakip Boston temsilcisi New England Patriots’u yenerek şampiyon olan yakımları New York Giants’i karşılamak için sokaklarda. New York saati ile 11:00’de başlayacak büyük geçişe daha saatler kala Broadway’e yüzbinlerce kişi akın etmeye başladı.  Giants’i 4 yıl önce yine Partiots’u yenerek kazandığı son şampiyonluğunda 1 milyon New Yorklu karşılamıştı. Havanın da güzel olması nedeniyle bu yıl bu sayının da üzerinde bir kalabalık bekleniyor.

Karşılama töreni ve geçiş, New York’ta yarım yüzyıldır benzer karşılamaların yapıldığı, Broadway caddesinin Canyon of Heroes olarak adlandırılan güney kısmında yapılacak. Battery Park’tan başlayacak yürüyüş, New York Belediye Sarayında (city Hall) futbolculara şehrin altın anahtarının sunulmasıyla sona erecek. New York Belediye Başkanı Bloomberg, ‘’Büyük Maviler bize unutulmaz bir şampiyonluk hediye ettiler. Biz de onlara unutulmaz bir karşılama hediye edeceğiz’’ dedi. Geçiş töreni için Broadway üzerindeki tarihi gökdelenlerden fırlatılmak üzere 30 ton konfeti hazırlandı.

New Jersey’nin de gönlü alınacak

Öte yandan New York ve New Jersey’nin Giants üzerinde süren kavgasında da bir orta yol bulundu. Takım, New York’taki törenin ardından saat 15:00’te, New Jersey’de maçlarını oynadığı Met Life stadyumuna giderek burdaki kutlamaya katılacak. New Jersey valisi Chris Christie burda Giants oyuncularına plaket verecek. New York takımı olan Giants’in stadyumunun New Jersey’de olması, iki eyalet arasında yıllardır Giants’in kime ait olduğu tartışması yaşanmasına neden oluyor.

Manhattan’ın güney ucunda yollar kapalı

Giants karşılama töreni nedeniyle Manhattan’ın güneyinde büyük bir trafik karmaşası yaşanacağını belirten yetkililer, New Yorklu araç sürücülerinden ‘Downtown’dan uzak durmalarını istiyor. Tören boyunca Broadway Avebue ile Church Street, Canal Street’ten Pearl Street’e kadar kapalı olacak. Brooklyn Bridge de kapalı olacak.