Skip to content
Menu

George Clooney’den Obama’ya tarihi destek

AMERİKA BÜLTENİ (3 Mayıs 2012)

ABD Başkanı Barack Obama’nın ünlü aktör George Clooney’nin evine konuk olacağı bağış yemeğinde toplanacak bağışın, ABD tarihinde bir seçim kampanyası bağış yemeğinde toplanan en yüksek miktara ulaşacağı belirtiliyor.

Yönetmenlerden yapımcılara, dünyaca ünlü yıldızlardan eğlence sektörünün patronlarına kadar 1400’ü aşkın kişinin katılacağı yemekte toplanacak bağışın 12 milyon dolara ulaşması bekleniyor. George Clooney’nin California eyaleti Studio City’deki evinde 10 Mayıs akşamı verilecek yemeğe sadece katılım ücreti kişi başı 40 bin dolar. Giriş ücretinden 6 milyon dolara yakın gelir elde edilmesi beklenirken, yemekte Obama ve Clooney ile aynı masayı paylaşacak kişi için yapılan kuraya katılan ülke çapındaki Obama destekçilerinden de 6 milyon dolara yakın bağış bekleniyor.

Clooney: Şarkı söylememi istemedikleri sürece her desteğe hazırım

Ünlü aktör Geroge Clooney tarihe geçecek yemeği, Obama’nın kampanyasına bugüne kadar milyonlar bağışlayan DreamWorks film şirketinin CEO’su Jeffrey Katzenberg ile birlikte organize ediyor. Öte yandan ünlü aktör Clooney, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, ‘’Başkan Obama’ya destek için yapabileceğim herşeyi yapmaktan gurur duyuyorum. Benden destek için şarkı söylememi istemedikleri sürece sorun yok’’ dedi.

Haziran ayında eşcinsel ünlülere konuk olacak

Obama, Clooney’nin evindeki etkinlikten sonra, Haziran ayında Los Angeles’a yine gelerek bu kez lezbiyen ve gay ünlülerin düzenlendiği destek bağışı gecesine katılacak. Pink’in sahne alacağı LBGT gecesinde bağış yelpazesi ise kişi başı 1500 dolardan başlayıp 25 bin dolara kadar çıkıyor.