Skip to content
Menu

‘Meşru tecavüz’den söz eden muhafazakar aday şok etti

AMERİKA BÜLTENİ (20 Ağustos 2012)

Cumhuriyetçi Partinin, Missouri senatörlüğüne adayı Todd Akin, kürtaj tartışması ile ilgili soruyu cevaplarken, ‘meşru tecavüz’ kavramı kullandı. Kürtajın yasal olup olmadığı konusu konuşulurken, ‘Peki tecavüz durumunda?’ sorusuna halen ABD Temsilciler Meclisi üyesi olan Akin şu cevabı verdi:

‘’Doktorlardan edindiğim bilgi kadarıyla, tecavüzde hamilelik oldukça nadir. Ki eğer meşru bir tecavüz sözkonusu ise kadın bedeni herşeyini kapatma yeteneğine sahip. Ancak farzedelim ki bu işe yaramadı. O zaman cezayı konuşabiliriz. Ancak burda da bebeği değil tecavüzcüyü cezalandırmalıyız’’

Akin’in ‘meşru tecavüz’ ve kadın bedeni ile ilgili biyolojik cehaleti ABD kamuoyunda büyük tepkiye neden oluyor. Liberal medya ‘meşru ahmaklık’ kavramını ortaya atarken, Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Mitt Romney’nin kampanyası da Akin’e mesafe koydu. Kampanyadan yapılan açıklamada, Romney ve Ryan’ın tecavüz kurbanı kadınların kürtaj haklarına saygı duyduğu ifade edildi.

7 Ağustos’ta Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçimi kazanan Akin, Kasım ayındaki seçimde Missouri’nin Demokrat senatörü Claire McCaskill’e rakip olacak.