Skip to content
Menu

2012’de bebeklere verilen en popüler kız ve erkek isimleri

AMERİKA BÜLTENİ (29 Kasım 2012)

Son günlerde çocuklarına ‘Hashtag’ , ‘Facebook’ adını veren ebeveynler medya gündemine de gelmişti. BabyCenter’ın yayınladığı yıllık geleneksel popüler isimler listesi, teknolojinin isimler konusuna yeni bir ‘trending’ yarattığı fikrini destekeyen verilere sahip.

BabyCenter’ın en popüler 100 isim listesinde erkeklerde Aiden, kızlarda ise Sophia ilk sırada yer aldı. Ethan ismi ise erkek listesinde bir yılda 4 sıra birden yükselerek üçüncülüğe yerleşti. Jack, bir sürelik ayrılıktan sonra yeniden ilk 10’a girdi ve  Jackson, Jacob ve Jayden ile birlikte ‘J’ kulübü kurdu adeta. Kızlarda ise bu yıl Mia ilk 10’a ilk kez girerken, Abigail ilk 10’dan düşerek 14’ncülüğe geriledi. BabyCenter, listesini, üyesi olan 500 bin çiftten gelen bilgilerle hazırlıyor.

İşte kız ve erkeklerde en popüler 10 isim

Kız Erkek
Sophia Aiden
Emma Jackson
Olivia Ethan
Isabella Liam
Ava Mason
Lily Noah
Zoe Lucas
Chloe Jacob
Mia Jayden
Madison Jack

Gri isminin 50 tonu!

BabyCenter’ın verileri, teknoloji ve popüler kültürün bebek isimlerine etkisini de gözler önüne seriyor. E.L. James‘nin, Christian Grey ve Anastasia Steele’in erotik maceralarını konu alan 50 Shades of Gray (Grinin 50 Tonu) ile başlayan popüler üçlemesi, yeni çiftlere sadece bebek yapmaya teşvik etmekle kalmadı aynı zamanda isim konusunda da teşvik ediyor. Grey adı erkeklerde 155 basamak (yüzde 18) yükseldi örneğin. Alternatif telaffuzu Gray 73 basamak yükseldi. Ancak, 50 Shades bağı kurulması korkusu bazı isimleri ise geriletti. Christian ismi bu yıl yüzde 30 oranında geriledi. Ancak  Elliot (Christian’ın kardeşi) erkek çocuklarda yüzde 14 yükselirken, James (yazarın soyadı) yüzde 22 yükseldi.

iBebekler 

Hakkını verelim. Akıllı telefonlar, çocuk bezinden beri icat edilmiş en kullanışlı ebeveyn aleti. Kızlarda Apple adı bu yıl yüzde 15 arttı. Yani tam 585 basamak yükseldi. Erkek çocuklarda Mac ismi yüzde 12 arttı. Siri adı bile yüzde 5 yükseldi.

Öte yandan ünlü şarkıcılar Beyoncé ve Jay-Z’nin çocukları Blue Ivy Carter, bebek ismi listelerini sallıyor adeta. Blue adı, kız çocuklarda yüzde 51 arttı. Yani tam 2571 basamak yükseldi. Ancak henüz en popüler 100 isim listesine çok uzakta. Renkler de popüler olmaya başladı.  Kızlarda Violet ve Scarlet, erkeklerde Red ve Gray/Grey bu yıl yükselen ‘renk’li isimler.