Skip to content
Menu

‘Şeytan’ ve Obama’nın benzerliği tartışma yarattı

rek-obama-satan-seytan

History Channel’da yayınlanan İncil dizisindeki Şeytan karakterinin Başkan Obama’ya benzerliğini tartışıyor.

Dizinin yayına başlamasının ardından Şeytan karakterini Obama’ya benzetenler çoğaldı. Tartışmanın uzaması üzerine kanal yönetimi ve dizinin yapımcıları açıklama üzerine açıklama yapıyor, ancak tartışmalar dinmiş değil.

Dizinin arkasındaki isimler, Mark Burnett ve Roma Downey, dizideki karakterin Obama’ya benzetilmesini “aptalca” bulduklarını açıkladılar.

Yapımcılar, Faslı aktör Mehdi Ouzaani’nin daha önce Şeytan karakterini oynadığını belirterek, “Oynadığı Şeytan rolleri Obama’nın başkan seçilmesinden önceydi. Oyuncu başka İncil karakterlerini de daha önce oynadı” savunmasını yaptı.

Yapımcılar, Başkan Obama’ya saygılarını açıklarken, bu tür suçlamaların emek sarfettikleri diziyi de küçük düşürdüğünü belirtmekle yetindi.

Tartışmaların sürmesi üzerine History Channel da açıklama yaptı. Başkan Obama’ya saygısını açıklayan kanal yönetimi, Obama ile Şeytan arasında benzerlik kurulmasının saçmalık olduğunu belirterek, tartışmaların son bulmasını istedi.

Diziye yönelik tartışmalar Pazar günü yayınlanan bölümle başladı. İzleyiciler Twitter üzerinden, dizideki Şeytan karakterinin Obama’ya benzerliğini tartıştı.