Skip to content
Menu

99 dolara Amazon Kindle Fire dedikodusu neden inandırıcı bulunuyor?

Amazon'un Kindle Fire HD modeli halen 199 dolardan satılıyor.
Amazon’un Kindle Fire HD modeli halen 199 dolardan satılıyor.

AMERİKA BÜLTENİ (20 Mart 2013)

Teknoloji sitesi TechCrunch’a göre Amazon, sadece 99 dolara mal olacak 7-inç Kindle Fire HD modelinin üretimi üzerinde çalışıyor. Bu şu anda piyasadaki 199 dolarlık Kindle Fire’ın yarı fiyatına tekabül ediyor.

Amazon bu dedikoduyu anında yalanladı. PC Magazine’e yapılan açıklamada böylesi bir hardware için mümkün fiyatın zaten limitinde olduklarını dile getirdiler.

Ancak teknoloji analisti Tom Mainelli, TechCrunch’a yaptığı açıklamada 99 dolara Kindle Fire’ın inandırıcı bir seçenek olabileceğini savundu:

‘’Eğer üretim maliyetine bir cihazı satarlarsa bu onların, uzun vadeli, bu cihazın içeriğini satmaktan gelir elde etme planlarına hizmet eder. 99 dolara bu cihazı üretmek fiziksel olarak mümkün. Özellikle de Amazon büyüklüğünde bir firma için…’’

Business Insider analisti Jay Yarow da Kindle Fire’ın işlemcilerini üreten Texas Instruments’ın tablet çipi üretimini durdurduğunu, dolayısıyla Amazon’un mevcut çipleri indirimli aldığına işaret etti. Slashgear’e göre ise ‘’Eğer Amazon tablet üretim maliyetini 99 dolara indiremiyorsa bile tablet satışından zarar etmesi firma için sorun olmaz. Neden? Çünkü, Kindle Fire’ın modifiye Android ara yüzünün tek amacı var: Kullanıcıları, Amazon’un muazzam film, kitap, dergi koleksiyonundan satın almaya ve yılda 79 dolara iki günde teslimat ve internetten film izleme imkanı sunan Amazon Prime’a daha fazla insanı bağlamaya sevk etmek.

ZDNet yazarı Adrian Kingsley-Hughes ise, 99 dolara Kindle Fire HD’nin, Apple’ın ilk iPad’ı piyasaya sürmesinden  beri tablet piyasasındaki en etkili hareket olacağı görüşünü yazdı.

Kimbilir, belki de Amazon, 99 dolara Kindle Fire HD planına gerçekten de sahip değil. Nitekim, Farhad Manjoo’nun Amazon’un Kindle okuyucularını ücretsiz dağıtacağı öngörüsü de gerçekleşmemişti.

‘Ancak’ diyor 9to5Google yazarı Ben Lovejoy ve ekliyor: Bu yıl içinde, Noel’e doğru 100 dolar bariyerini kırarak iki rakamlı fiyata kullanışlı 7 inç tableti mutlaka göreceğiz. Bu onur Amazon’a da ait olabilir’’