Skip to content
Menu

Obama ve Conan O’Brien, gazetecilerin gecesinde şakalarıyla kırdı geçirdi

rek-obama---

AMERİKA BÜLTENİ (28 Nisan 2013)

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin yıllık yemeğine, ABD Başkanı Barack Obama’nın ve ünlü komedyen Conan O’Brien’in şakaları damga vurdu. DJ Khaled’ün ünlü rap şarkısı “All I Do Is Win” ile kürsüye gelen Obama, yeniden seçilmenin radikal gizli ajandasına fırsat yarattığını söyledikten sonra gösterdiği fotoğraftaki halinin, ihtiyar erkeklere hitap eden “Senior Leisure” dergisinin kapağına benzemesi herkesi kahkaya boğdu. ‘’Artık o eski Müslüman sosyalist genç değilim’’ diyen Obama, yaşlanıp ‘emekli bir golf oyuncusuna’ dönüşmekte olduğunu” söyledi.

Yemekte hazır bulunan Cumhuriyetçilere de takılan Obama, Cumhuriyetçi Partinin ülkedeki siyahi ve Hispanik azınlıklarla arasını düzeltme stratejisine takılırken, kendisini gösterek, ‘’Bir tane azınlık tanıyorum. Onunla da aranızı düzeltin’’ dedi. Obama, kendisini başkanlıktan etmeleri için Cumhuriyetçi Parti’ye 100 milyon dolar bağışlayan kumarhaneciler kralı Sheldon Adelson’a da, ‘’Daha kolay bir yolu vardı. 100 milyon doları bana verseydin adaylıktan çekilirdim’’ şeklinde takıldı. Obama’nın, 2016 seçimlerinde Floridalı genç Cumhuriyetçi Senatörü Marco Rubio’nun şansı olmadığını, çünkü henüz Senato’daki ilk tam dönemini bile tamamlamadığını söylemesi de kahkahalara neden oldu. Obama kendisi de, Senatörlüğünün daha 3’ncü yılında ABD başkanlığına aday olmuştu.

California gezisi sırasında eyaletin güzelliğiyle dikkat çeken Adalet bakanı Kamala Harris’i, ‘ülkenin en güzel adalet bakanı’ ilan etmesinin, tahmin edileceği gibi evine Washington’a dönünce başına bela olduğunu söyledi ve ekledi: ”Kim derdi ki Eric Holder (ABD adalet bakanı) bu kadar hassas biri”.

Obama döneminde Papa sayısı iki katına çıktı

Gecenin sunuculuğunu yapan komedyen Conan O’Brien de herkesi iğnelediği şakalarıyla hem ABD başkanını hem de geceye katılanları kahkahaya boğdu. Obama’yı ikinci kez seçilmesi nedeniyle kutlayan O’Brien hemen ardından da takıldı: ‘’Başkan seçildiğinden beri istihdam yaratma konusunda çok sıkı çalışıyor. Obama seçildiğinden beri Papa sayısı iki katına, NBC Tonight Show sunucu sayısı ise üç katına çıktı’’.

Cumhuriyetçi başkan adayına da takılan Conan O’Brien, ”Eğer bana, 2013 yılında, orta adı Hüseyin olan siyahi başkanın hem de böyle bir ekonomik tabloya rağmen yeniden başkan seçileceği söylenseydi, tepkim, ‘yoksa rakibi Mitt Romney mi olacak’ olurdu”.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner’ın geceye katılmamasının tesadüf olmadığını çünkü Obama ile hala anlaşamadıklarını söyleyen O’Brien, ‘’Obama ve Boehner’ın ilişkisi, Anderson Cooper ie Rachel Maddow’un tanışma yemeğine çıkması gibi. Teoride bu ikisi birbirinin pozisyonunu çok iyi anlar görünüyor ama aslında ikisi arasında hiçbir şey gelişmeyeceğini bilirsiniz’’ diye şaka yaptı. MSNBC sunucusu Racher Maddow, politik solculuğunun yanı sıra lezbiyem kimliğiyle bilinirken CNN’in ünlü sunucusu Anderson Cooper da geçen yıl gay olduğunu açıklamıştı.

Kağıt medya, lise ikide ölen öğrenci!

O’Brien medyaya ise şu şekilde takıldı:

‘’Şu yemek salonuna bakınca bana lise kantini gibi görünüyor. Fox News, sporcu ama aptal öğrenci, MSNBC okulun inek öğrencisi, NPR fıstığa alerjisi olan çocukların masası gibi ve ElCezire, değişim programı ile okula gelmiş ama kimsenin konuşmadığı tuhaf ecnebi öğrenci gibi. Kağıt medya sizi de unutmadım. Siz, lisenin ikinci sınıfta araba kazasında ölen iyi öğrencisisiniz. Ama keyfinizi bozmayın, okul yıllığını size adadık’’.

Gangnam Style da katıldı

Her yıl, Amerikan yönetimini, ünlüleri ve tüm politik kesimlerinden politikacıları bir araya getiren yemeğe, bu yıl da katılım üst düzeyde oldu. Gangnam Style şarkısıyla ünlü olan Koreli şarıkıcı Psy’dan, aktörler, Kevin Spacey, Julia Louis-Dreyfus ve Claire Danes’a kadar birçok ünlü ismin bulunduğu yemeğe, her iki partiden çok sayıda eski ve yeni politikacı, eyalet valisi ve Kongre üyesi de katıldı.

1914 yılında kurulan Beyaz Saray Muhabirleri Derneği, Amerikan medyası ile Başkan arasındaki en önemli bağ olarak görülüyor.

1924 yılından beri her yıl düzenlenen ve Washington DC’de sosyal hayatın en büyük gecesi olan yemeğe, yine 1924 yılındaki ABD Başkanı Calvin Coolidge’ten beri bütün ABD başkanları her sene katılıyor.

Obama’nın şakaları

 

Conan O’Brien’in şakaları