Skip to content
Menu

Beyzbolda Dünya Serisi heyecanı başlıyor: Boston Red Sox – St Louis Cardinals

rek-soxcards

AMERİKA BÜLTENİ (23 Ekim 2013)

Kuzey Amerika profesyonel beyzbol ligi MLB’de yılın en büyüğünü belirleyecek Dünya Serisi’nde heyecan bu akşam başlıyor. Beyzbolda yılın en büyüğünü belirleyen 5 maçlık (gerek kalırsa 2 maç daha oynanıyor) World Series’te (Dünya Serisi) Amerikan Ligi şampiyonu Boston Red Sox ile Ulusal Lig şampiyonu St Louis Cardinals karşı karşıya geliyor.

İLGİLİ HABER: Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

2004 Dünya Serisi’nin rövanşı olacak

İki takım daha önce üç kez Dünya Serisi’nde karşı karşıya gelmişti. 1946 ve 1967 yıllarındaki iki seriyi de St Louis Crdinals yedinci maç sonunda kazanmıştı. Son olarak iki takım 2004 Dünya Serisi’nde de karşı karşıya gelmiş, Boston takımı, ilk dört maçı da kazanarak rakibini adeta silmiş ve tam 86 yıl sonra ilk kez World Series şampiyonu olmuştu.

İlk maçın başlama saati ve TV canlı yayın kanalı

Bu yıl bütün spor otoritelerince sadece play off sezonunun değil bütün sezonun en iyi iki takımı gösterilen Red Sox ve Cardinals arasındaki nefes kesecek serinin ilk maçı New York saati ile saat 20:07 de Boston Fenway Park stadyumunda başlayacak. Maç ABD’de Fox yayın ağına bağlı televizyon kanallarından yayınlanacak. Türkiye’deki beyzbolseverler ise bu dev finali Perşembe sabahı 03:00’ten itibaren Fox Sports kanalından izleyebilir. 

Dünya serisi maç programı

Tarih

Karşılaşma

Saha

1

Ekim 23

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

2

Ekim 24

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

3

Ekim 26

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

4

Ekim 27

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

5

Ekim 28*

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

6

Ekim 30*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

7

Ekim 31*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

*: Gerek kalırsa