Skip to content
Menu

Beyzbol’da Dünya Serisi’nin adı kondu: Boston Red Sox – St Louis Cardinals

rek-red-sox
Red Sox vurucusu Shane Victorino’nun 7. inningde ‘grand slam’ yaparak 2-1 yenik olan takımını 5-2’ye taşıması AL şampiyonluk finaline damga vurdu.

AMERİKA BÜLTENİ (20 Ekim 2013)

Kuzey Amerika profesyonel beyzbol ligi MLB’de yılın en büyüğünü belirleyecek Dünya Serisini oynayacak iki şampiyon belli oldu. Beyzbolda yılın en büyüğünü belirleyen 5 maçlık (gerek kalırsa 2 maç daha oynanıyor) World Series’te (Dünya Serisi) Amerikan Ligi ve Ulusal Lig şampiyonları karşı karşıya geliyor.

MLB’yi oluşturan iki alt ligden Ulusal Lig’de (NL), Los Angeles Dodgers’ı 6 maçlık seri sonunda 4-2 ile geçen St Louis Cardinals lig şampiyonu olmuştu.

Shane Victorino ‘grand slam’ yaptı

Amerikan Ligi şampiyonu ise seride Cumartesi akşamı oynanan altıncı maç sonunda Boston Red Sox oldu. Detroit Tigers’ı altıncı maçta 5-2 yenen Red Sox, seride durumu 4-2’ye getirerek AL şampiyonu oldu ve son 10 yılda üçüncü kez World Series oynama hakkı kazandı. Maçın yedinci inningine 2-1 yenik giren Red Sox, Shane Victorino’nun ‘grand slam’ home run sayısı ile tek vuruşta 5-2 öne geçti ve maçı kazandı. Beyzbolda, üç kale de doluyken yapılan ‘home run’ vuruşu bir anda 4 sayı getirdiği için ‘grand slam’ olarak adlandırılıyor. Bu beyzbolda tek vuruşta elde edilebilecek en yüksek skor.

İLGİLİ HABER: Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

2004 Dünya Serisi’nin rövanşı olacak

İki takım daha önce üç kez Dünya Serisi’nde karşı karşıya gelmişti. 1946 ve 1967 yıllarındaki iki seriyi de St Louis Crdinals yedinci maç sonunda kazanmıştı. Son olarak iki takım 2004 Dünya Serisi’nde de karşı karşıya gelmiş, Boston takımı, ilk dört maçı da kazanarak rakibini adeta silmiş ve tam 86 yıl sonra ilk kez World Series şampiyonu olmuştu.

Bu yıl bütün spor otoritelerince sadece play off sezonunun değil bütün sezonun en iyi iki takımı gösterilen Red Sox ve Cardinals arasındaki nefes kesecek seri Çarşamba akşamı Boston’da oynayacak karşılaşma ile başlayacak. 

Dünya serisi maç programı

Tarih

Karşılaşma

Saha

1

Ekim 23

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

2

Ekim 24

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

3

Ekim 26

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

4

Ekim 27

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

5

Ekim 28*

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

6

Ekim 30*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

7

Ekim 31*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

*: Gerek kalırsa