Skip to content
Menu

LeBron James, 1100 yoksul öğrenciye üniversite okutacak

lebron-james1

AMERİKA BÜLTENİ (15 Ağustos 2015)

Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA’ın yıldızlarından LeBron James, spor kariyerinin yanı sıra hayırseverliğiyle de tarihe adını yazdıracak. Ünlü basketbolcu, 41 milyon dolardan fazla para harcayarak, kendisi gibi yoksul şartlardan gelen tam 1100 öğrenciye üniversite okutacak.

Ohio eyaletinde, James’ın da doğup büyüdüğü Akron şehrinde bulunan University of Akron ile ile anlaşan basketbolcu, ‘I Promise (Söz Veriyorum)’  adını verdiği proje ile, belli şartları yerine getiren 1100 öğrencinin 4 yıl boyunca yıllık 9500 dolarlık üniversite ücretini ödeyecek. Bunun, ünlü basketbolcunun bu amaçla kurduğu vakfa maliyeti, bugünkü okul rakamlarla 41.8 milyon dolar olacak.

James, kendisini hala her ortamda NBA yıldızı olarak değil de, ‘Akronlu mütevazı bir çocuk’ olarak anıyor. Bursa hak kazanacak öğrencilerin de Ohio eyaletinin Akron şehrindeki devlet liselerinden birinden mezun olması şartı var. Öğrencinin belli not ortalamasını yakalaması ve bazı topluma hizmet vazifelerini yapması da diğer şartlar arasında. Öte yandan Akron Üniversitesi de eğitim fakültesinin adını, LeBron James Aile Vakfı Eğitim Fakültesi olarak değiştirdi. Burstan ilk öğrenci grubu 2016-2017 eğitim sezonunda yararlanmaya başlayacak ve 2021’de mezun olacak.