Skip to content
Menu

Real Madrid’i geçti! Dallas Cowboys, dünyanın en pahalı spor kulübü

dallas-cowboys

AMERİKA BÜLTENİ (14 Eylül 2015)

Amerikan Futbolu Ligi NFL’in en pahalı kulübü olan Dallas Cowboys takımı, İspanyol futbol devi Real Madrid’i geçerek ‘dünyanın en değerli spor kulübü’ ünvanının sahibi oldu. Forbes dergisinin Pazartesi günü açıkladığı  Amerikan Futbolu’nun ekonomik verilerine göre, Amerikan Futbol Ligi NFL’in bu yılki canlı yayın sözleşmesi, NFL takımlarının değerini ortalama yüzde 38 oranında artırdı. Dallas Cowboys takımı, 20 yıldır Super Bowl kupası kazanamamasına rağmen üst üste 9’ncu yılda da NFL’in en değerli takımı oldu. Forbes verilerine göre Dallas Cowboys’un parasal değeri, geçen yıla göre yüzde 25 artışla 4 milyar dolara ulaştı. Real Madrid takımının parasal değeri ise 3.25 milyar dolar. İkiliyi, sırasıyla 3.2 milyar dolarlık değerleriyle yine NFL takımı olan New England Patriots New York ile Yankees beyzbol takımı ve 3.16 milyar dolarlık değeriyle Barcelona takip etti.

Maç başına seyirci ortalaması 90 bin

Dallas Cowboys, 2014 yılında 620 milyon dolar gelir elde etti ve ABD’de bir spor takımı için tüm zamanların rekorunu kırdı. Maçlarını, maksimum kapasitesi 105 bin kişi olan AT&T Stadium’da  ortalama 90 bin seyirciye oynayarak yine tüm spor kulüpleri içinde ilk sırada yer aldı. Kombine bilet geliri 120 milyon dolar olarak gerçekleşti. NFL maçları dışındaki çeşitli özel maç ve etkinliklere ait stadyum geliri bile 30 milyon doları buldu.

Forbes verilerine göre NFL takımlarının ortalama değeri 2 milyar dolar civarında. Bu son 18 yılın en yüksek değeri olarak dikkat çekti.

Dünyanın en değerli 5 spor kulübü

1- Dallas Cowboys (Amerikan futbolu): 4 milyar dolar

2- Real Madrid (Futbol) : 3.25 milyar dolar

3- New England Patriots (Amerikan Futbolu): 3.2 milyar dolar

4- New York Yankees (Beyzbol) : 3.2 milyar dolar

5- Barcelona (Futbol)  : 3.16 milyar dolar

Amerikan Futbolu Ligi NFL’in en değerli 5 takımı

1- Dallas Cowboys: 4 milyar dolar

2- New England Patriots: 3.2 milyar dolar

3- Washington Red Skins: 2.85 milyar dolar

4- New York Giants: 2.8 milyar dolar

5- San Francisco 49ers: 2.7 milyar dolar

İLGİLİ HABERLER

Amerika’nın futbolu, dünyanın futbolu…