Skip to content
Menu

New York tarihinde ilk kez bugün, bütün okullar ‘bayram’ tatili yapıyor

new-york-okul

AMERİKA BÜLTENİ (24 Eylül 2015)

New York şehri, kendisini ‘New York’ yapan tarihi günlerden birini daha yaşıyor. New York’ta tüm devlet okulları, tarihlerinde ilk kez bugün bir Müslüman bayramı nedeniyle resmi tatil yapıyor. 1,1 milyon öğrencisi olan New York şehri orta öğretim okul sistemi, ABD’nin en kalabalık öğrenciye sahip eğitim bölgesi konumunda. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio,Mart ayında, New York eğitim sisteminin Müslümanların iki bayramını da artık resmi tatil olarak kabul ettiğini açıklamıştı. Ramazan bayramı sırasında okullar zaten yaz tatilinde bulunuyordu. Dolayısıyla, okulların Müslüman bayramı nedeniyle kapanması da ilk kez bugün yaşanacak.

Jamaica Müslüman Merkezi imamı Şemsi Ali, AFP’ye yaptığı açıklamada bir veli olarak çok mutlu olduğunu, New York Belediyesinin bu kararını, diğerlerinin de takip edeceğini umduğunu söyledi.

Öte yandan New York’ta öğrenciler bu hafta iki ayrı dini bayram nedeniyle iki gün üst üste tatil yapmış olacak. Çarşamba günü de Yahudi öğrencilerin Yom Kippur bayramı nedeniyle bütün okullar tatil yaptı.

New York Belediyesi, bütün eğitim sisteminin tatil yapmasının gerekçesi olarak, Müslüman öğrencilerin bayram nedeniyle okula gelemediklerinde, derslerinde diğer arkadaşlarından geri kalmamalarını sağlamak ve New York’un çoğulculuğuna saygı olarak açıklamıştı.