Skip to content
Menu

Trump başkanlığı sırasında da TV’deki reality show programını sürdürecek

AMERİKA BÜLTENİ (9 Aralık 2016)

 

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın, başkan adayı olmadan önce NBC kanalında sunduğu The Celebrity Apprentice adlı başarı yarışması programını sürdüreceği belirtildi. Variety dergisinin yayınladığı habere göre, Trump, bölüm başı beş basamaklı ‘düşük bir ücret’ alacak ancak bu rakam henüz kesinleşmedi.

Bu aynı zamanda NBC için de bir sorun olacak. NBC’nin kendi eğlence kanalının maaş bordrosunda yer alan bir kişi hakkında haber kanalında yapacağı yayınların güvenilirliği de tartışmalı hale gelecek.

Trump’ın sözcüsü Kelyanne Conway, Trump’ın programın en azından yapımcılığında kalacağını doğruladı ancak detay vermedi. Conway, Trump hakkında ‘oldukça şeffaf bir insan. Herkes ne yaptığını görüyor’ dedi. Ancak Trump, sözcüsünün bu iddiasına karşın Amerikan tarihinde gelir vergisi beyannamesini kamuoyu ile paylaşmadan adaylığını koyan ve kazanan ilk isim.

Conway, ABD başkanının aynı zamanda bir TV yarışma programı yapacak olmasını da ‘’başkanların boş zamanlarında istediklerini yapma hakları var. Kimsenin buna itirazı olamaz’’ diye konuşarak savundu. Conway, başkanın ‘boş zaman aktivitesinden maaş alıp almyacağı?’ sorusuna ise, ‘’Kendisiyle bu konuyu henüz konuşmuş değilim ancak birçok seçenek var’’ şeklinde yanıtladı.     

The Apprentice, Türkiye’de işadamı Tuncay Özilhan tarafından “Çırak” adıyla yayınlanan yarışma programının orjinal hali. Trump başkanlığa aday olmadan önce bu ‘reality show’ programının hem yapımcısı hem de sunucuydu.