Skip to content
Menu

Joe Biden’ın işyeri kuralı: Aileniz buradaki işinizden daha önemli

AMERİKA BÜLTENİ (8 Haziran 2017)

İş ve aile sorumlulukları arasında denge arayışı, modern çalışma hayatının en önemli tartışma konularından biri. Birçok işveren, iş söz konusu olduğunda çalışanlarından aile sorumluluklarından özveri bekliyor. Doğal olarak bunun aksi bir yaklaşım sergileyen bir işveren haber konusu oluyor ve dikkat çekiyor. Hele bu işveren ABD’nin iki numaralı koltuğunda oturmuş bir isim olursa… Joe Biden’ın 2014 yılında kendi makamında çalışan tüm personele gönderdiği ve ‘doğum günü, evlilik yıldönümü, mezuniyet, cenaze, hastalık vb aile olma zamanını iş için kaçıran arkadaşımın kalbini kırarım’ mealindeki mesajının, sık sık sosyal medyada yeniden yankılanması bundan…

ABD’nin bir önceki başkan yardımcısı Joe Biden, ailesine düşkünlüğü ile bilinen bir isim. Bunun en önemli nedeni de 1972 yılında daha 30 yaşındayken yaşadığı bir aile trajedisi. Amerikan Senatosuna seçilen en genç isim olduktan sadece iki hafta sonra hayatının en büyük acısını yaşadı. Biden’ın karısı, kızı ve iki oğlunun içinde olduğu araba kaza yaptı. Karısı ve 1 yaşındaki kızı kaza yerinde öldü. Yaralı iki oğlu ise uzun süre yaşam mücadelesi verdi ve sonunda hayatta kaldılar. 30 yaşında iki küçük erkek çocuğuyla başbaşa kalan Biden, iki oğluna bakabilmek için daha göreve başlamadan Senatodan istifa etmeye karar verdi ama Demokrat liderler onu ikna ettiler. Ve Biden’in ‘tren adamı’ olması efsanesi böyle başladı. Delaware Senatörü Joe Biden 30 yılı aşkın bir süre her gün, evinin olduğu Deleware’den başkent Washington DC’ye trenle gelip, Senato çalışmalarına katılıp, akşam aynı trenle iki oğlu için eyaletindeki evine döndü. İki oğlundan biri telefon açtığında, Senato’daki oturumu terkederek derhal trenle Deleware’a gidiyordu. İki oğlundan biri olan Beau Biden, 2015 yılında daha 46 yaşında kanserden yaşamını yitirecekti.

İşte Joe Biden’ın çalışanlarına 7 Kasım 2014 günü yayınladığı mesaj:

‘’Harika çalışma arkadaşlarıma,

Bir konuya açıklık getirmek için vaktinizi kısa bir süreliğine alıyorum. Hiçbirinizden, buradaki işler için önemli ailevi sorumluluklarınızı kurban etmenizi beklemiyorum veya böylesi günleri kaçırmanızı istemiyorum. Ailevi sorumluluklardan kastım, sayacaklarımla sınırlı olmamak üzere, aile üyelerinin doğum günleri, yıldönümleri, düğünler, vaftiz veya bar mitzvah gibi dini günler, mezuniyetler ile hastalık, cenaze gibi aile ile vakit geçirmeye gerek olan günlerdir. Bu benim için çok önemli. Hatta daha ileri gideyim, eğer benimle çalışırken bu önemli ailevi günleri kaçırdığınızı öğrenirsem, bu beni çok büyük hayal kırıklığına uğratır. Senato’daki günlerimden beri benim ofislerimde yazılı olmayan bir kuraldır bu.

Gayretli çalışmalarınız için hepinize teşekkür ederim. Saygılarımla’’

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz