Skip to content
Menu

Beyzbol Dünya Serisinde nefesleri kesen ikinci maç sonunda 1-1 beraberlik

AMERİKA BÜLTENİ (26 Ekim 2017)

Amerikan beyzbol ligi MLB’de yılın en büyüğünü belirleyecek ve Ulusal Lig (NL) şampiyonu Los Angeles Dodgers ile Amerikan Ligi (AL) şampiyonu Houston Astros arasındaki Dünya Serisinde ikinci maç nefesleri kesti. İki kez uzayan maçı 11’nci inning’de Astros kazanınca,  seride 1-1 beraberlik oluştu.

Los Angeles’ta 24 Ekim’de oynanan ilk karşılaşmada ev sahibi Dodgers 3-1 yenerek seride 1-0 öne geçmişti. Çarşamba akşamı aynı stadyumda oynanan ikinci maç ise müthiş bir heyecana sahne oldu. Dokuz ‘inning’ süren normal oyunda 3-3 beraberlik oluşunca uzatma olarak 10’ncu inning’e geçildi. Ancak her iki takımın da bu inning’de 2’şer sayı alması maçın 11’nci inning’e uzamasına neden oldu.

Uzatmalar, iki takımın karşılıklı ‘home run’ vuruşlarına sahne oldu. Bugüne kadarki Dünya Serilerinin tamamında uzatmalarda toplam 17 ‘home run’ vuruşu olurken Perşembe akşamı sadece tek maçın uzatmalarında 4 ‘home run’ vuruşu gerçekleşti

11’nci inning’de skoru 7-6 yapmayı başaran Astros hem tarihinde ilk kez bir Dünya Serisi maçı kazanmış oldu hem de seriyi 1-1 beraberliğe taşımış oldu. Houston Astros tarihinde ilk kez 2005 yılında Dünya Serisi oynama hakkı kazanmış ama serinin ilk üç maçını White Sox’a kaybederek şampiyonluk sevinci yaşayamamıştı.

İki takım arasındaki üçüncü maç Cuma akşamı ve dördüncü maç Cumartesi akşamı Houston’da Astros’un sahasında oynanacak. Seri, ilk beş maç sonunda bir takım iki farklı öne geçmezse, 2 Kasım tarihindeki yedinci maça kadar sürecek.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz

Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?