Skip to content
Menu

SI spor dergisi beyzbolun 2017 şampiyonunu 2014 yılındaki kapağında bilmiş

AMERİKA BÜLTENİ (5 Kasım 2017)

Houston Astros takımının Amerikan beyzbol liginin 2017 şampiyonu olacağına sezon başında çok az kişi ihtimal verebilirdi. Ancak ABD’nin en etkili spor dergisi Sports Illustrated, Astros’un 2017 yılında şampiyon olacağını tam üç yıl önce kapaktan duyurdu. Houston ekibinin tarihinde en kötü sezonu geçirdiği sezonun ortalarında 2014 Haziran ayı sayısının kapağından yapılan ve o günlerde alay konusu olan bu kehanet, geçtiğimiz hafta Astros’un 2017 yılının şampiyonu olmasıyla yeniden hatırlandı ve herkesi şaşkına çevirdi.

Astros 2014’ten önceki üç sezonunda art arda 105’er mağlubiyetten fazla mağlubiyet yaşamıştı ve 2014 Nisan ayında başlayan sezonda daha Haziran ayında 48 mağlubiyet ile kendi kayıp rekorunu kırmıştı. İşte o ortamda Astros’un bu korkunç tablosunu araştırmakla görevlendirilen Ben Reiter, çok farklı bir dosya ile okurların karşısına çıkmıştı. Houston takımının makus talihini yenmek için baştan ayağı bir yenilenme içine girdiğini öğrenen Reiter’e, kulübün bütün bu yenilenme çalışmaları hakkında her türlü bilgiye ulaşma olanağı tanındı. Takımın, transfer planları ve yeniden yapılanma çalışmaları hakkında detaylı analizler yapan, toplantılarına katılan Reiter, bu takımın bu çabanın sonucunu üç yıl içinde alacağı hükmüne vararak, Astros’un 2017 sezonunun şampiyonu olacağını yazdı. Reiter’ın ‘Astro-Matic Baseball‘ başlıklı kapak dosyasını sadece diğer takımların taraftarları değil, Houston’ın en büyük gazetesi Houston Chronicle bile ‘SI dergisi dikkat çekip tiraj kazanmaya çalışıyordiye eleştirmişti.

Astros’un şampiyonluğu ile söz konusu kapak kıymete bindi ve Ben Reiter bir anda ABD’nin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

İşte derginin tarihe geçen kapağı

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz