Skip to content
Menu

Trump: ABD’de de bir gün devlet başkanı ömür boyu görevde kalabilir

AMERİKA  BÜLTENİ (4 Mart 2018)

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’in, anayasa değişikliği ile devlet başkanına süresiz görev yapma olanağı getirmesinin çok iyi bir şey olduğunu söyleyerek, ABD’nin de bir gün aynı şeyi yapabileceğini söyledi.

Trump’ın Florida’da kendisine ait tesislerinde Cumhuriyetçi Partili bağışçılarla toplantısındaki bu sözleri, katılımcılarlca kahkahalarla ve alkışlarla karşılandı. CNN, Trump’ın kapalı toplantıdaki konuşmasınının ses kaydına sahip olduklarını açıkladı.

Çin’de Komünist Partisi Merkez Komitesi, Anayasa’da devlet başkanlığını 5’er yıllık en fazla iki dönemle sınırlayan maddenin değiştirilmesini kabul etmişti. Bu değişiklik, son yıllarda hızla ülkeyi ve partiyi kontrolü altına alan Xi Jinping’in, süresiz olarak devlet başkanlığında kalmasıyla sonuçlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Trump toplantıda yaptığı konuşmada, ‘’Xi Jinping artık ömür boyu devlet başkanı. Ömür boyu. Harika biri’’ dedi ve ekledi, ‘’Bakın, bunu yapmayı başardı. Bence bu çok iyi bir şey. Belki biz de günün birinde buna fırsat veririz’’.
AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz