Skip to content
Menu

ABD’de inanması güç saldırı: İlkokul katliamında 18’i çocuk 27 ölü

AMERİKA BÜLTENİ (14 Aralık 2012)

ABD yeni bir katliam ile sarsıldı. Ancak bu kez katliamın meydana geldiği yer ve ölü sayısı, dık sık bazı psikopatların okul ya da alışveriş merkezlerine alışık olan ABD’yi bile şoka soktu. Bu kez saldırı bir ilkokula yönelikti ve 18’i ilkokul öğrencisi olmak üzere 27 kişi hayatını kaybetti.

Connecticut eyaletinin Newtown kentinde Sandy Hook ilkokuluna giren maskeli kişinin 24 yaşındaki Ryan Lanza olduğu tespit edildi. Lanza, taşıdığı 2 otomatik tabanca ve bir tüfekle etrafa rastgele ateş açtı. Yerel saatle sabah dersinin başlamasından yarım saat sonra 09:30’da gerçekleşen saldırıda, aynı okulda çalışan zanlının annesi Nancy Lanza’nın da öldüğü belirtiliyor. Polisin, evlerine yaptığı baskında ise baba Peter Lanza’nın cesedinin de bulunduğu medyaya yansıdı ancak henüz resmen doğrulanmadı.

Son geçen Temmuz ayında ‘Batman Dark Knight Rises’ filminin gösterimini basan silahlı saldırgan 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı.

2007 yılında ise ABD’nin en saygın devlet üniversitelerinden Virgina Tech’in Blacksburg kampüsünde bir öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti.