Skip to content
Menu

Maya ‘kıyamet’i en iyi hangi kanaldan canlı izlenebilecek?

rek-maya-takvimiCemal T. Demir

1 Haziran 1980 günü ABD’nin Atlanta şehrinde yayına başlayan dünyanın ilk 24 saat haber kanalı Cable News Network, namı diğer ile CNN’in kurucusu Ted Turner’ın, açılış konuşması büyük yankı yaptı. Turner, ‘’Göreceksiniz, haberleri uyduya göndereceğiz ve Rusya’ya ışınlayacağız. Ve dünyaya barışı getireceğiz. Ve bu süreçte çok zengin olacağız’’ dedi. Hızını alamayan Turner şöyle devam etti: ‘’Dünyanın sonuna kadar yayındayız. Dünyanın sonunu canlı yayınlayacağız ve bu son yayınımız olacak. O programımızı bitirirken de, Nearer, my God, to Thee (Sana geliyoruz Allahım) ilahisini çalacağız.’’

21 Aralık’ta Maya takvimine inanan herkes, televizyon çağının çocuğu olma iç güdüsüyle, ‘’kıyamet kopacaksa, bari en iyi şekilde izleyebilelim’’ duygusuna sahip. NASA ve Mayalar sık sık yaptıkları, ‘’ne kıyameti, kafayı mı yediniz?’’ açıklamalarıyla bu kesimin tadını bozuyor.

Müjdemiz, ‘kıyameti canlı yayında en iyi şekilde hangi kanalda izleyebiliriz?’ merakındaki okuyucularımıza. Kanarya adalarından kontrol edilen robotik Slooh Uzay Kamerası, uzaydan çekimle, dünyadaki ‘kıyameti’ de canlı yayınlayacak. Slooh’un uzaydan çektiklerini ŞU ADRESTE izleyebileceksiniz. İyi eğlenceler!

CNN’e gelince. Ted Turner kanalını sattığından beri CNN’e hergün kıyamet. Son olarak bir zamanların ciddi haber kanalının başına geçtiğimiz günlerde de NBC Universal’ın başındaki eğlence adamı Jeff Zucker atandı. Şimdi hep beraber sormanın vakti: Reis Bey, Kıyamet de CNN’i görecek mi?